Re: Tahliye Taahhütnamesi
Sayın bandelero,
Açıkcası o tahliye taahhütnamesinin geçerliliği konusunda kuşkularım var.
Kimse ev kiraladıktan 15 gün sonra tahliye taahhütnamesini rıza ile vermez. Ayrıca tarihinde oynanmış olması da düşündürücü. AMA asıl düşündürücü olan, diğer bir forumda kontrattaki imzanın ev sahibine ait olup olmadığını bilmediğinizi zira kontratın ev sahibine gittiğini yazıp, burada da 4 kişi gidip kontrat yaptığınızı söylemeniz.
Acaba hangisi doğru ?
Saygılar
Re: Tahliye Taahhütnamesi
Alıntı:
korugan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın bandelero,
Açıkcası o tahliye taahhütnamesinin geçerliliği konusunda kuşkularım var.
Kimse ev kiraladıktan 15 gün sonra tahliye taahhütnamesini rıza ile vermez. Ayrıca tarihinde oynanmış olması da düşündürücü. AMA asıl düşündürücü olan, diğer bir forumda kontrattaki imzanın ev sahibine ait olup olmadığını bilmediğinizi zira kontratın ev sahibine gittiğini yazıp, burada da 4 kişi gidip kontrat yaptığınızı söylemeniz.
Acaba hangisi doğru ?
Saygılar
Sayın Korugan, öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Yazdıklarımın tamamı doğru. Şöyle ki; 01/06/2006 tarihinde biz 4 kişi gittik. Ancak karşımızdaki kişi ev sahibi değil, onun eşiydi. Ben o taahhütnameyi bahsettiğim şekilde doldurdum. Saygıdeğer ev sahibi eşi benim maaş bordromu görmeyi bırakın, tamamen alıp kendine sakladı. Biz 2 nüsha sözleşmeyi doldurduk. Ben kiralayan eşim de kefil olarak imzaladık. Sonra kendisi eşine imzalatıp getireceğini söyledi (ev sahibi eşi). Ve sonra da üzerinde imza olan sözleşme geldi. Yani güvene dayalı bir olay. Ama sözleşmedeki metnin tamamını ev sahibinin eşi kendi el yazısıyla doldurdu. Durum budur. Biraz karışık değil mi? Yorumlarınızı bekliyorum.
Şimdi de artış zamanı geldi. 600 YTL'den 700 YTL yapmak istiyorlar. Kontratta yazan artış oranı Tefe , tüfe (birisinin adı artık üfe oldu.) Ne sözleşmeye sadık kalıyorlar ne evin kira rayicine. Eve yaptığım 1,000 YTL boya, badana, bakım masrafına, taşınma masraflarına ve külfetine acımasam, evi hemen değiştiririm. Oturduğum muhitte 650 YTL'ye bu evden daha güzel evler var.