Hacizli Bir Arabanın Durumu
Merhaba;
Sorunum biraz karmaşık olduğu için yazmak istedim.
Öncelikle olayın geçmişi 1998 senesine kadar uzanıyor.1988 senesinde bir oto kiralama firmasından tanıdık araılığla ile nakit para karşılığı onların şirket için uygun fiyata aldıkları arabalardan birisini satın aldık.Devir işlemlerini ise arabalar 25 gruplar halinde kredi ile alındığı için kredinin ödenmesinden sonra gerçekleştirecektik.Fakat firma devri yapmadan ve kredileri ödemeden iflas etti ve sahipleri yakalanamadı.Bizimle aynı durumda olan bir iki yakınımızın arabları olay tarihinden kıasa bir süre sonra alı konuldu.Bizim arabamız ise hiç trafiğe yakalanmadığı için el koyulmadı.Aracın ruhsatı firma üzerine şuanda araç rehinli ve yakalamalı olduğu için trafiğe çıkamıyor araç üzerinde vakıfbank tarafından istanbul icra dairesinden haciz koyulmuş durumda.
Benim öğrenmek istediğim biz yıllardır bu arabanın sigorta işlemlerini yapıyoruz ve vergilerini ödüyoruz.Ruhsat işlemlerini yaptırıyoruz.Bu arabanın kendi üzerimize geçmesini nasıl sağlayabiliriz.Bankayada yada 6. icra diaresine gitsek bir hak iddaa edebilirmiyiz.Elimizde satış sözleşmesi yok sadece şirketin ortaklarının birinden alınmış aracın bedeli karşılığı bir çek var.
Araç artık bir işimize yaramıyor eğer bir çözüm yolu yoksa .Başımıza bir bela açmadan bu araçtan kurtulmak istiyoruz.
Aracı 9 yıldır sorunsuz kullanıyorduk.
Cevap verecek herkese şimdiden çok teşekkürler...
Re: Hacizli Bir Arabanın Durumu
arabanın resmi....hukuksal anlamda satışının tek belgesi çek veya benzeri evraklar değil noter satış sözleşmesidir...bu aracı hiç bir şekilde üzerinize alamazsınız...
araç başınıza niye bela açsın ki bunu anlamadım...kurtulmak istiyorsanız ya gidip icra dairesine teslim edin yada aracı uygun bir yere bırakıp terkedin...
ama en uygunu aracı icra dairesine terketmektir....
biraz ucuz olsun diye yaptığınız tasarruf görüyorsunuz size neye maloluyor...dilerim tekrarlanmaz..
saygılarımla
Re: Hacizli Bir Arabanın Durumu
Alıntı:
klmakn rumuzlu üyeden alıntı
arabanın resmi....hukuksal anlamda satışının tek belgesi çek veya benzeri evraklar değil noter satış sözleşmesidir...bu aracı hiç bir şekilde üzerinize alamazsınız...
araç başınıza niye bela açsın ki bunu anlamadım...kurtulmak istiyorsanız ya gidip icra dairesine teslim edin yada aracı uygun bir yere bırakıp terkedin...
ama en uygunu aracı icra dairesine terketmektir....
biraz ucuz olsun diye yaptığınız tasarruf görüyorsunuz size neye maloluyor...dilerim tekrarlanmaz..
saygılarımla
katılıyorum sayın avukat çok net açıklamış teşekkürler... :)