-
Başörtüsü Moda mı Oldu?
BAŞÖRTÜSÜ MODA MI OLDU?
Evet uzun zamandır düşünüyorum.acaba başörtüsü bazı bayanlar tarafından kendilerini daha güzel gösterdiği için mi yoksa kuran-ı kerimin bir emri olduğu için mi takılıyor.Kimse alınmasın ama baş örtüsü takıp altına daracık kotlar pantollar giyen bayanlar var.bu insanlar başörtüsünü ya aile zorlamasıyla takıyor ya da başörtüsünü neden taktıklarını bilmiyorlar.Sadece moda olsun başörtüsü takılmaz.Korkarım ki başörtüsü takmayı bayanlarımız yozlaştırıyor.yanlış anlaşılmasın genelleme yapmıyorum.Sadece bazı bayanlardan edindiğim izlenimler beni bu yazıyı yazmaya zorladı.Lütfen eğer geerçekten başörtüsünü dinin bir gereği olarak takıyorsanız onu iyi temsil edin.Anadan görme bir anlayışla yaklaşmayın.Saygılarımla....
-
Merhabalar,
Dediğinizde sonuna kadar haklısınız. Bir bakıyorsunuz başında başörtüsü, yüzünde çok ağır bir makyaj, vücudunun bütün hatlarını gösteren kıyafetler. Ben böyle gezinen bir iki kişiyi uyarmıştım. Benim gibi başörtüsü takmayan bir insandan böyle bir uyarı gelmesine şaşırdıkları gözlerinden okunuyordu.
Hatta bir gün başörtülü bir bayanı İzmir Konak meydanında bir erkekle dudak dudağa öpüşürken gördüm. O an oracıkta başörtüsünü çekip başından almayı düşündüm.
Give Justice A Hand
-
Şu başörtüsünü niçin başından çekip almayı düşündünüz?
https://www.hukuki.net
-
Sayin Nursel Yondem, Iste burada hata ettiniz. Hem de ne kadar buyuk hata.... Turbanli olan ama opusen kiza istedigini yapma ozgurlugu tanimaniz gerekiyor. Tartismayi oturtmaya calistiginiz platform bu cunki. Herkese istedigi gibi, istedigi kadar, sinirsiz ozgurluk. Bu kizin yaptigini begenin, begenmeyin, sizin onun turbanini cekmeye hakkiniz yok. Benim de yok.
Bizim sayfalardir size anlatmaya calistigimiz yere geldiniz. Sayin Ragip Atay'in bir cumle ile ozetledigi sey bu: IRAN.
-
Nursel Yöndem'in samimi olmadığı, takiyeci dinci politikayı örnek aldığı tarafımızdan biliniyordu. Şimdi kendi ağzıyla itiraf etti. Bana yazılanlara cevaplarımdan dolayı kızanların , samimi dindarların takiyeci provakatörler tarafından zor durumda bırakıldığını savunanların,bilerek veya bilmeden bayraktarlık yapanların herhalde Nursel Yöndem'e bir iki lafı vardır. Yoksa onlarda aynı takiyeyi sürdürüp bu itirafı anlamazdan mı gelecekler. Bu forum , bu tartışmanın büyük ölçüde bittiğini takiyecilerin maskesinin bir daha düştüğü, gerçek ucube yüzlerinin bir daha göründüğü bir forum oldu. Bakalım yaralı akbabayı , türdaşları didikleyecek mi?
https://www.hukuki.net
-
Asıl hatayı yapan sizsiziniz sayın lawless. Çünkü benim savunduğum özgürlük sınırsız değildir, özgürlük zaten sınırsız olamaz. Bir insanın özgürlüğü, diğer bir insanın özgürlüğünün başladığı yerde biter.
Bir insanın hem başörtüsü takmaya hem de öpüşmeye hakkı vardır ama eğer bir insan başörtüsü takıyorsa onun gereklerini yerine getirmelidir. Nasıl ki bşr şnsan hem içki içebilir hem de namaz kılabilir ama ikisini bir arada yapamaz veya içkiliyken namaz kılamaz.
Dikkat ederseniz ben de kızın başındaki örtüyü almaktan bahsettim. Her ne kadar uluorta yaptıkları şey ahlaka aykırı olsa da yaptıkları şeyi engellemekten değil. Çünkü böyleleri yaptıklarıyla diğer başörtülüleri de töhmet altında bırakıyorlar ve bütün başörtülülerin ard niyetli insanların ağzına sakız olmasına neden oluyorlar. Ondan sonra da bazı insan müsveddesi köşe yazarları kalkıp başörtülüler ile ilgili fantazileri olduğunu söyleyebilecek kadar çirkinleşiyorlar.
Anlaşılan bundan böyle size kibriti gösterdikten sonra "arkadaşlar bunun adı kibrittir, içindeki çöpü çıkartıp, kimyasal madde ile kaplanmış ucunu, kutu kenarındaki kimyasal madde ile kaplanmış yere sürterseniz ateşi elde edersiniz. O yüzden kibrit ile oyun oynamayın." diye açıklamam gerekiyor.
Give Justice A Hand
-
(Alıntıdır.)
"BAŞÖRTÜSÜ MODA MI OLDU?
Evet uzun zamandır düşünüyorum.acaba başörtüsü bazı bayanlar tarafından kendilerini daha güzel gösterdiği için mi yoksa kuran-ı kerimin bir emri olduğu için mi takılıyor.Kimse alınmasın ama baş örtüsü takıp altına daracık kotlar pantollar giyen bayanlar var.bu insanlar başörtüsünü ya aile zorlamasıyla takıyor ya da başörtüsünü neden taktıklarını bilmiyorlar.Sadece moda olsun başörtüsü takılmaz.Korkarım ki başörtüsü takmayı bayanlarımız yozlaştırıyor.yanlış anlaşılmasın genelleme yapmıyorum.Sadece bazı bayanlardan edindiğim izlenimler beni bu yazıyı yazmaya zorladı.Lütfen eğer geerçekten başörtüsünü dinin bir gereği olarak takıyorsanız onu iyi temsil edin.Anadan görme bir anlayışla yaklaşmayın.Saygılarımla...."
Moda, Gelenek ve Simgesel.
İşte üç anlamda başı örtmek.
* Moda olarak ve yani giyimini tamamlaması için yapılan ve benim de anlam veremediğim bir stil ortaya koyan ya da yaptığının ne anlama geldiğinin bilincinde olmayarak Konak meydanınınn ortasında öpüşen başı kapalılar,
* Dinin gereği (Azap suresi : Kısacasıdır "Örtünün" emri) üzerine ama herhangi bir siyasi düşüncenin peşinde olmayan sadece inacı doğrultusunda hareket edenlerle, Annelerimiz gibi, Ninelerimiz gibi gelenek ve göreneklerindenden dolayı başına yazma, tülbent ya da eşarpla örtenler,
*** Ve birde aynı ölçülerdeki kumaş parcasını başkaldırının simgesi haline getirip, ne modayı ne de gelenekleri hiçe sayıp sadece kendi doğruları doğru olan ve mantık kuralları dışında hareket ederek sözde İnancından !!! dolayı hareket ettiğini iddia ederek adına "Türban" dedikleri ihtiyar cahil anamın tülbent diyerek başına bağladığı o bezin altında ya da kara çarşafın içinde bulunanlarla diğerlerini iyi analiz ederek konuşmak gerek.
Keşke analarından gördükleri biçinde bağlayıp taksalardı da başkaldırı simgesi olarak kullanmasalardı.
Yani Sapı ve Samanı iyi ayırmak lazım.
Saltuk
-
Sayın Saltuk,
Analiz etmeye başlamadan önce doğru bilgilere sahip olmanız gerektiği kanısındayım. İletinizden anladığım kadarıyla doğru bilgilere sahip değilsiniz.
Give Justice A Hand
-
Nursel hanım
"Dediğinizde sonuna kadar haklısınız. Bir bakıyorsunuz başında başörtüsü, yüzünde çok ağır bir makyaj, vücudunun bütün hatlarını gösteren kıyafetler. Ben böyle gezinen bir iki kişiyi uyarmıştım." sözleri size ait.
Merak ettiğim hangi yetki, selahiyetle böyle bir harekette bulundunuz?
Kanun ve yasalar size "Uyarmak" görevini mi veriyor?
Rahatsız oluyorsanız bakmayın ve görmeyin. Aysel Gürel de aynı ama kimse onu eleştirmiyor olduğu gibi kabul ediyor. Olaylara ve konulara maksatlı ya da taraflı bakmamak gerek. Eleştirmek iyi de fiili olarak harekette bulunmak başka şey.
Saltuk
-
Sayın Saltuk,
Siz "Hangi yetki veya selahiyete dayanarak..." diye sorarken kullandığınız yetki ve selhiyete dayanarak. Unutmayın sizin şu an kullandığınız yetki ve selahiyetin aynısını ben de taşıyorum.
Give Justice A Hand