Şubeler arasında girdi çıktı
Ben yurt capında pek çok şubesi olan bir alışveriş merkezinde çalışmaktayım.Sabah dokuz akşam sekiz buçuk arası çalışıyoruz haftanın 7 günü.Ayda 2 pazar izin kullanabiliyoruz Pazar günleri mesai ödüyorlar hafta içi izin almak istersek maaşlarımızdan kesiliyor Pazar mesaisi kıdeme bakılmaksızın herkese 40,00 ytl.İşyerinde asgari ücret ve vardiyalı gösteriliyoruz.Yılda üç ikramiyemiz var.Yol ve yemek bizlere ait. Bir kaçgün önce tesadüfen ssk prim bilgilerime bakarken işten çıkarıldığımı ve tekrar alındığımı gördüm ve pek çok arkadaşımızın da aynı durumda olduğunu öğrendim şirket merkezini aradığımızda bize;farklı şubeden girişi olan elemanlar vardı biz de bu yüzden şu an çalıştıkları şubeye nakil yaptık ssk primleri eksiksiz yatırıldı,endişe edecek birşey yok dendi.
Bizlerin haberi olmadan işveren bunu yapabilir mi böyle bir hakkı var mı?Peki tazminatlarımız ne olacak zam yapılacak diye kaç aydır bekliyoruz bu ay belirlenen zam farkları verilecekti güya daha zam oranlarını bile açıklamadılar.Bu yıl Ocak itibariyle bordrolara- yukarıda yazılı haklarımın tamamını aldım diye imza attırıyorlar-imza atmak istemeyene pes edinceye kadar maaş vermiyorlar.Ne yazık ki işyerinde elemanlar arası birlik yok pek çoğu olanın farkında bile değil geçen yıl bir arkadaşımız doğum yaptı ssk hastane masraflarını karşılamamış gerekçe ise işvereniniz girdi çıktı yapmış denmiş.Bu yıl haberimiz oldu şimdi de bu olay.Vallahi iş bulmak bu kadar zor olmasa bir saniye burada durmayacağım.Allah vicdan versin.
Yapabileceğimiz birşey varmı bu çıkışlarımızı iptal ettiremezmiyiz sonuçta bize bildirmediler herhangi birşey imzalamadık.
Re: Şubeler arasında girdi çıktı
Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim arkadaşlar, mesajımdan da anlaşılacağı üzere çok gerilmiştim.Konu başlığı konusunda ki yardıma da çok teşekkür ederim!!!Tekrar görüşünceye dek hoşçakalın...