-
İşten Çıkartılma
SLM.bi sorum olacaktı.ayın yirmisinde işten cıkarıldım ve işten cıkarıldıgıma dair bi evrek almadım sadece 1 sene sigortalı calıstıgım için 500 ytl para verdi.baska bi hakkım var mı. ve 1 senelik calısmanın karsılıgı bu mu.yani iş yerinde hiç bi sosyal hakkımız yok mu.neler yapılabilir tesekkür ederim tazminat olarak 500 ytl daha fazla olması gerek mez mi
-
Re: işten ÇIKARILMA
Sayın gökhan06,
Hangi tarihten beri çalışıyorsunuz ?
İşyerindeki toplam çalışan sayısı kaç ?
İşten ne zaman çıkarıldınız ?
Ne sebep gösterildi ?
Herhangi bir belgeye imza attınız mı ?
Detay verirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
Esenlikler,
-
kemal abi işyerinden yaklasık 30 kişi calısıyo ayın 19 cıkarıldım.bana tzminat konusunda güvenmemi söyledi patron ve söyle dedi 12 ayın 1 ay ediyo.imza attım ama eger hakkım fazla cıkarsa alabilirim bunu biliyorum .sebeb hastaneye gitmiştim ertesi gün elaman fazla dediler cıkardılar.issizlik maasıda alamaz mısım.kemal abi bi şey daha sormak istiyorum.sigortasız calıstıgım günlerinde parasını alabilirmiyim onunuda beraber sayarsak ne kadar alabilirim.ayrıca cıkarma belgesi almadım bu avantaj mı dezavantaj mı. sonra senelik iznimi kullanmadım.son kez bi bilgi alabilirmiyim
-
Sayın gökhan06,
Güzel kardeşim, niye ikinci bir başlık açtın.
Yaklaşık otuz kişi olmaz. Çalışan sayısı 30 dan fazla ise, işe iade davası açma hakkın var demektir.
Ayrıca işveren haklı sebeple çıkarmış olsa bile, sadece kıdem değil ihbar tazminatını da vermeliydi. (4 haftalık tutar)
Bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunman halinde, gerekli teftişi yaparlar.
Sana önerim en kısa sürede bir avukatla görüş ve onun gösterdiği şekilde hareket et.
Esenlikler,