Genel Tatil Günlerinde Çalışma
MERHABA
özel sektörde çalışmaktayız.
sabah 8,30-18,00
cumartesi 08,30-17,00
bunların içerisinde 1 saat yemek+30 dakika çay paydosu vardır.
genel tatil günlerinde(23 nisan-19 mayıs-30 ağustos) hiç bir ek ücret almadan
çalşıyoruz.Bu durumda nereye başvurabilirim.
ne gibi bir hakkım doğar bu durumda
Yönetimin notu : Başlığınızdaki imla hataları yönetim tarafından düzeltilmiştir. Lütfen kurallara riayet ediniz.
Re: Genel Tatİl GÜnlerİnde ÇaliŞma
ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışılyorsa bu günlere ait ücretler bir kat fazlası ile ödenir örneğin günlük yevmiyeniz 20 YTL ise çalışılan ulusal bayram ve genel tatil günlerinde 40 ytl tediye yapılması gerekir.
konu ile ilgili olarak Bölge çalışma müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat edebilirsiniz.
ayrıca haftalık çalışma süreniz 45 saatin üzerinde ise bu durumda fazla çalışma yapıyorsunuz demektir ve çalışılan her bir saat fazla mesai için normal saat ücretiniz %50 zammlı olarak ödenmek durumundadır.
bölge müdürlüğüne başvursam benim şikayet ettiğim belli olurmu ve daha sonra işveren benim çıkışımı verirmi
Sayın oz1kan,
Haftalık çalışma saatiniz yasal süre olan 45 saati 2 saat geçmektedir.
Bu fazla mesai olarak değerlendirilebilirse de, sürekli olamaz.
Haklı gerekçelerinizle birlikte Sayın optimal'in dediği gibi, Bölge Çalışma Müdürlüğüne başvurun.
İşveren bu işleminizden dolayı yasal olarak çıkışınızı verme hakkına sahip değildir. Aksine bu sebeple çıkışınızı verirse, bazı haklarınız doğar.
Örneğin, işyerinde çalışan sayısı 30 un üzerinde ise ve çalışma süreniz 6 aydan fazlaysa, işe iade davası açma hakkınız doğar. Ama her halükarda tazminat hakkınız doğacaktır.
Saygılar
Cevap: Genel Tatil Günlerinde Çalışma
İşverenden haftalık 45 saati aşan çalışma süreniz için fazla çalışma ücretinizi talep edebilirsini.
Ödememekte ısrar etmesi durumunda noter kanalıyla ihtar çekerek iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.