-
Mal Paylasımı
Babadan kalma memlekette 9500m2 icinde ev bulunan bir arsa var.Tapu musterek tapu olup babam harıcınde iki amcam daha var, ama babam ve bır amcam yasamıyor.Benim iki kardesim daha var ve olen amcamında ıkı kızı var, diger yasayan amcam ıse hakkını ıstemıyor tarafsız kalmaktadır ama bir nevi de satmamak arzusundadır cogunluk neye uyarsa.Simdi ben ata yadigarıdır kalsın diyorum ama iki kardesim ve iki amcamın kızı satmak istemekte, bu durumda ben nasıl bir sekilde ordaki hakkımı koruyup bu hakkımı toprak olarak kalmasını saglayabilirim
-
Re: Mal Paylasımı
Diğer hissedarların payına düşen miktarı nakdi olarak ödeyebilirsiniz.
Paylarını almak isteyen diğer hissedarlar "ortaklığın giderilmesi" davası yoluyla haklarını tahsil yonune gidebilriler.
-
Bastan bu karısık olaya cozum bulabılmem ıcın yardımcı olmanıza cok tesekkur ederım.Ben diger ortaklara nakit vermeden benım payımın ayrılmasını istiyorum yanı nakte cevrılmesını istemiyorum,peki ben istemezsem satıs yınede gerceklesırmı? Ben kendı hıssemı koruyamazmıyım? yada dıger ıkı amcamın kızılarını vekaletlerını alsam satısı engelleyebılırmıyım yanı satıs ıcın bır cogunluk gerekırmı yoksa satmak ısteyen satar ıstemeyen payını ayırır mı?
-
Bir kişi bile istese, mahkeme yoluyla satışı gerçekleştirebilir.