Sigorta Hakkını Mahkeme Kanalıyla Alma
Merhaba, tam olarak bir senedir çalışmakta olduğum şirket(özel sektördedir.) iş kanunu çerçevesinde sosyal güvenlik sigortamı yapmamış bulunuyor. şuanda şirketten ayrılmak üzereyim. Şimdiye kadar sigortamın yapılmamış ve primlerimin ödenmemiş olmasından dolayı bu hakkımı, ilgili makamlara gerekli çalışma evraklarımı imzalı belgelerimi kanıt olarak göstererek almak istiyorum.öncelikle noterden bir ihbarname çekmeyi düşündüm fakat tam olarak hukuksal düzene göre hangi aşamaları takip etmeliyim ? teşekkürler.
Saygılarla
Banu Şimşek
Re: Sigorta Hakkını Mahkeme Kanalıyla Alma
sigorta primlerinizin yatırılmamasından işverenin yanında devletin de sorumluluğu vardır. eğer işyerinden ayrıldıktan sonra SSK ya müracaat ederseniz, SSK sigorta primleriniz ile ilgili bi şey yapmaz, bu durumda İş mahkemesinde hizmet tespit davası açmanız gerekir. ancak işten ayrılmadan önce şikayet eder ve işerinde çalışırken sigorta denetim elemanlarınca sigortaSIZ ÇALIŞTIĞINIZ TESPİT EDİLERSE bu durumda geçmişe dönük olarak sigorta primleriniz tahsil edilecektir. anca işten ayrılırsanız sadece hizmet tespit davası yoluyla sigorta primlerinizi geçmişe yönelik olarak yatırtabilirsiniz bu davada SSK da işverenle birlikte davalı konumda olacaktır. bu yüzden bir hukukçudan yardım almalısınz.