Re: AÇİl Cevap İhpar Tazmİnati
bir günlük brüt giydirilmiş ücretinizn 56 ile çarparsanız çıkan sonuç sizin ihbar tazminatı tutarınızdır. ancak hizmet akdinizi 4857/24. e göre feshettiğinizden ihbar tazminatı hakkınız yoktur. saygılarımla yeterince hızlı ve ivedi cevapladık sanırım.
TeŞekÜr Ederİm Hizli Cevap İÇİn
Ben Ayni GÜn İstİfa DİlekÇesİ Versem Zararim Olurmu Olurmu.
istifa dilekçesi verirseniz hiç bir tazminat alamazsınız (İhbar ve kıdem tazminatı) sadece ücret alacaklarınızı alabilirsiniz (yıllık izin, fazla mesai v.s) o yüzden karar verin iş yasasının 24. maddesi uyarınca mı yoksa istifa sonucumu ayrılıyorsunuz.
Yetkili müdür benim isteğim ve rızam olmadan 12 saat çalıştırmaya zorluyor.12 Gündür 12 saat çaşıyorum..8 saat çalışmak istiyorum.Bu sebepten dolayı işten ayrılmayı düşünüyorum.Sözlü olarak 10 gün önce yetkili kişiye beni 17 saat çalıştırırsanız ben istifa ederim.O da tamam yerine adam bulalım istifanı ver cevabını aldım.
2-Şimdiye kadar haftalık,yıllık izin,dini,resmi bayram izni vermediler.Sigortamı 6 aylık geç yaptılar.Bu sebeplerden dolayı istifa verip aynı gün çıkmak istiyorum...tazminat alırrmıyım
yapılan fazla çalıştırmalar tarafınıza %50 zammlı olarak ödeniyormu?
Hayır ödenmiyor...
%50 zammlı olarak ödenmiyor..
sayın eyüp92 bu hususları ispatlamadan hizmet akidiniz derhal feshetmek riskli olabilir size tavsiyem öncelikle bölge çalışma müdürlüğüne bir dilekçe verip alacak iddialarınızı bir iş müfettişine incelettirmeniz. eğer idari yönden alacaklarınız kanıtlanırsa, daha sonra hizmet akdinizi feshetmenizi öneririm. aksiz halde iddialarınızı ıspatlayamazsanız, ihbar ve kıdem tazminatı alamazsınız.