-
Miras
Mrb ben istanbuldan yigit,babamdan banka kanalıyla satın aldığım taşınır yada taşınmaz malı kardeslerim muvazzalı olduğunu idda edebilirlermi ederlerse dayanakları neler olabilir?Eger mahkeme bunun muvazzalı olduğuna kanaat getirirse o zaman benim babama ödediğim mebla ne olacak?kardeslerim bunu bana geri ödemeleri gerekiyormu?ve banka dekontunun hukukta geçerliliği yokmudur?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
-
Re: Miras
Kardeşlerinizin muvazaa iddiası söz konusu olabilir ancak bunun için babanızın sağlığında kardeşlerinizle noterde bir muvaffakatname sözleşmesi yapın ve olaydan haberdar olduklarını ve rıza gösterdiklerini bildiren sözlerini kayıt altına aldırın. Eğer kardeşlerinizi ikna edemez iseniz bu takdirde ileride hak ihlali olmaması için banka kanalı ile ödediğiniz bedeli babanızdan talep edin ve tapuda gayrimenkulü babanıza devredin.
Muvazaa iddiasında önemli olan bir diğer konuda gayrimenkule değeri kadar para ödeyip ödemediğinizdir..Eğer banka kanalıyla yatırdığınız bedel düşük ise mülk olarak satın aldığınızı ispatlamanız zordur.