Bankadan Chargeback olayı
Herkese merhabalar. Öncelikle vakit ayırıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.
Benim sorunum şu: yaklaşık 1 yıl önce internetten gerçekleştirdiğim bir işlem üzerine hakımmın verilmediğini düşünerek bankaya paramı geri çekmek için başvuruda bulundum. Bankam da firmayla gerekli yazışmaları yaparak beni haklı buldu ve paramı iade etti. Şu sıralar aklıma takılan bir şey var. Bu işlem yapmış olduğum Amerikan firması bana dava açabilir mi? Açarsa sonuç sizce ne olur. Ve daha önemli bir sorun; ben o firmaya üye olurken verdiğim adresten taşındım ve telefonum da değişti. Şimdi eğer dava açılr ve bana ulaşılamazsa sonuç ne olur. Faiz biner de ilerde çok büyük miktarlar ödettirirler mi diye korkuyorum. Alışverişimin tutarı çok düşük bir meblağdı ama hala korkularım var. Eski ikametgahımın bulunduğu adliyeye gidip Tevziye Bürosundan öğrenebilir miyim. Eğer dava açılmışsa (ki Amerika da açılacaktır) burada belli olur mu?
Teşekkürler...
Re: Bankadan Chargeback olayı
arkadaşlar. yok mu anlayan bu işten? yardım ediniz lütfen
Alıntı:
deathpan rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhabalar. Öncelikle vakit ayırıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim.
Benim sorunum şu: yaklaşık 1 yıl önce internetten gerçekleştirdiğim bir işlem üzerine hakımmın verilmediğini düşünerek bankaya paramı geri çekmek için başvuruda bulundum. Bankam da firmayla gerekli yazışmaları yaparak beni haklı buldu ve paramı iade etti. Şu sıralar aklıma takılan bir şey var. Bu işlem yapmış olduğum Amerikan firması bana dava açabilir mi? Açarsa sonuç sizce ne olur. Ve daha önemli bir sorun; ben o firmaya üye olurken verdiğim adresten taşındım ve telefonum da değişti. Şimdi eğer dava açılr ve bana ulaşılamazsa sonuç ne olur. Faiz biner de ilerde çok büyük miktarlar ödettirirler mi diye korkuyorum. Alışverişimin tutarı çok düşük bir meblağdı ama hala korkularım var. Eski ikametgahımın bulunduğu adliyeye gidip Tevziye Bürosundan öğrenebilir miyim. Eğer dava açılmışsa (ki Amerika da açılacaktır) burada belli olur mu?
Teşekkürler...
Menfaati olan herkes dava açabilir.Bahsettiğiniz amerikan firması kendince hakkına halel geldiğini düşünerek dava yoluna gidebilir,dava Türkiye'de açılmışsa ilgili ve yetkili yerdeki mahkeme tevziisine bakarak hakkınızda açılmış bir dava olup olmadığına bakabilirsiniz(tespiti zor da olsa)...Türkiye'de ya da amerikada açılmış bir dava varsa mutlaka size tebligat yapılır,yeterki adres değişikliğini ilgili yere bildirmiş olun...Ancak anlattıklarınız içinde "bankaya paramı geri çekmek içinde başvurdum,banka firmayla yazışmalar yaparak beni haklı buldu ve paramı iade etti" demişsiniz.yazışmalar yapılması ve paranın size iade edilmesi sizin haklı olduğunuzu göstermektedir.Dolayısiyle hakkınızda dava açılacağı ihtimalinin zayıf olduğunu düşünüyorum.
beki adres değişikliğiyle ilgili bildirimi nereye yapmam gerekiyor?
aracı banka'ya adres değişikliğini bildirin..
sevgi ve saygılarımla.