Eş Durumundan Tayin Sorunu
Bir özel şirkette 06/07/2006 tarihinden itibaren 4857 sayılı yasaya tabi olarak çalışmaktayım... İlk sigorta başlangıcımda bu tarihtedir.. Nişanlım Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Taşra Teşkilatında yaklaşık 6 Aydır görev yapıyor... Farklı illerde çalışıyoruz.. Bakanlığın ilgili yönetmeliğinde ( Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik ) durumumuza baktığımda nişanlımın Eş Durumundan tayin isteyebilmesi için benim en az 2 yıl sigortalı olmam gerektiği ve son işyerimde en az 1 yıldır çalışıyor olmam gerektiği görülüyor.. En kısa zamanda nikah yaza da düğün yapmayı planlıyorduk...
Nişanlımın tayin olması için 1 yıl beklemem mi gerekiyor. Yoksa başka bir alternatif var mıdır? Bilgisi olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler...
Re: Eş Durumundan Tayin Sorunu
söz konusu yönetmeliğin ilgili hükmü oldukça açık yani beklemeniz gerekiyor ancak anılan yönetmeliğin son maddesinde bu yönetmelik hükümleri Bayındırlık Bakanı tarafından yürütülür denmekte. umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır. saygılarımla
bi cevap vermediğinize göre anladını umarım
Öncelikle ilginiz için teşekkürler.
Yönetmelik hükümlerinin Bayındırlık Bakanlığınca yürütülmesinden neyi kastettiğinizi tam olarak anlayabilmiş değilim. Yani Bayındırlık Bakanlığının inisiyatifyle böyle bir tayin olayınin gerçekleşebileceğinimi anlamalıyım..
Teşekkürler...
evet aynen öğle yaNİ ÜZÜLEREK SÖYLÜyorum ki torpil ypluyla bu işi çözmeniz mümkün İyi günler
Alıntı:
optimal rumuzlu üyeden alıntı
evet aynen öğle yaNİ ÜZÜLEREK SÖYLÜyorum ki torpil ypluyla bu işi çözmeniz mümkün İyi günler
sn.optimal;affınıza sığınarak:
kralın çıplak olduğunu herkes biliyor.Ama burada kral çıplak diye bağırmak yerine kralı giydirmeye çalışmıyormuyuz?
saygılar
haklısınız sayın ekircalı ama soruyu soran arkdaşın durumu hukuken ortada ilgili yönetmelik hükümlerine göre beklemesi gerekiyor, kendiside bu durumu bilmesine rağmen soru sormuş bu durumda, bende bu yönetmeliğin son maddesini hatırlatarak, son sözü sayın bakanın söyleceğini belirttim, bu durumda arkdaş anlamadığını belirtince açıkça söylemek durumunda kaldım. eğer başka bi öneriniz varsa arkdaşa lütfen durumu izah edin. saygılarımla