Merhaba,
Yaklaşık 1,5 yıl önce evlendim.eşimin ilk evliliğinden 1 çocuğu var.eşim özel sektörde çalışıyor.evliliğimizin ilk aylarında işleri bozuldu.bende hem düğün masraffları için hem de destek olayım diye kredi çektim.evi olduğunu ve satışını yapacağını söyledi.bana evini teminat gösterdi krediyi kendi üzerime çektim.şimdi borç batağındayım.evini ipotek gösteremiyorum.kardeşimin üzerine yaptım dedi.6 aydır eşimin maaşı eve gelmiyor.kıyıda köşede sakladığım altınlarım vardı benden habersiz o altınlarıda satmış.kredi kartımdan haberim olmadan para çekmiş.çok zor durumdaydım dedi.eşim tarafından dolandırıldım mı diye düşünüyorum.bir yere kadar anlayış gösterdim.ailesi hakkında anlattıkları da yalan çıktı.her yerden icralık oldum.avukat tutamıyorum param olmadığı için.barodan yararlanayım istedim onlarda muhtrdan fakirlik belgesi istiyorlar ama ben çalışıyorum.maaşıma haciz geldi.eşim özel sektörde çalıştığı için şu an evden çekip gitse izini bulamam.bu durumda tek taraflı benim mi dava açmam gerekiyor.boşanmaya yanaşmıyor çünkü.eğer ilk başta anlaşmalı boşanmaya ikna edebilirsem sonradan maddi manevi tazminat davası açabilir miyim.çalışıyor olmam nafaka almama engel mi.