Kirasını Ödemeden Giden Kiracı
Dükkanımı işyeri olarak kiralayan, kiracım 2 aylık kirasını vermeden ayrıldı.
Kiracının, ev adresini biliyorum. Bu ödemediği kiraları ondan tahsil edebilirmiyim. Malesef yazılı olarak yapmış olduğumuz herhangi bir konrat yok. Ne yapmam gerekiyor.
Sema Taşdemir.
Re: Kirasını Ödemeden Giden Kiracı
ilamsız takip yapacaksınız...ilgili kişi takibe itiraz ederse sizin kiracınız olduğunu şahit dinleterek ispat edebilirsiniz....kiracı ödediği kirayı belgeleyemediği sürece kirayı ödememiş kabul edilir...
ilamsız takip ve akabinde gelişecek konuların takibi için profosyenel yardım alınız lütfen
saygılarımla
Allah yardımcınız olsun....
Alıntı:
klmakn rumuzlu üyeden alıntı
ilamsız takip yapacaksınız...ilgili kişi takibe itiraz ederse sizin kiracınız olduğunu şahit dinleterek ispat edebilirsiniz....kiracı ödediği kirayı belgeleyemediği sürece kirayı ödememiş kabul edilir...
ilamsız takip ve akabinde gelişecek konuların takibi için profosyenel yardım alınız lütfen
saygılarımla
İilginiz için çok teşekkür ediyorum sayın klmakn.
Alacağımkira meblağı öyle çok yüksek bir mebla değil. 600 ytl kira alacağım var. Şayet bir avukata durumu havale edersem en azından bunu yarısı gibi bir miktara bana maliyeti olacağını düşünüyorum.
İlamsız takibi kendim yapamaz mıyım? Nasıl yapacağım konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
öncelikle profosyenel yardım almanızı önemle tekrar hatırlatırım....
illa ben yapacam derseniz elektronik ortamdan ilamsız takip matbu formu temin edin..onu doldurup adliyedeki yolu takip edin..
ama dedimya bunla iş bitmez..itiraz halinde sizi aşan konular olacaktır...
değer 600 ytl ise ya vazgeçin bu alacaktan yada dedimya tek başına sonuçlandırmanız zor olacak...
Hakikaten bu tür problemlerin, profesyonel yardım olmazsızın çözümü pek kolay değil.
Kİracinin ÖdedİĞİ Kİradan Stopaji DÜŞme Hakki Varmidir?
İŞ Yerİ Kİracisiyim.ÖdedİĞİm Kİradan Stopaj DÜŞme Hakkim Varmi? ÇÜn Kİ Mal Sahİbİ Yil Sonunda Benİm ÖdedİĞİm Stopajlari Vergİsİnden DÜŞerek ÖdÜyor.tŞk Ederİm...
Re: Kİracinin ÖdedİĞİ Kİradan Stopaji DÜŞme Hakki Varmidir?
Muhasebeciniz yok mu?
Ödediğiniz stopajları yıl sonunda bir dilekçe vermeniz halinde alabilirsniz.
Alıntı:
Sema-TASDEMİR rumuzlu üyeden alıntı
Dükkanımı işyeri olarak kiralayan, kiracım 2 aylık kirasını vermeden ayrıldı.
Kiracının, ev adresini biliyorum. Bu ödemediği kiraları ondan tahsil edebilirmiyim. Malesef yazılı olarak yapmış olduğumuz herhangi bir konrat yok. Ne yapmam gerekiyor.
Sema Taşdemir.
biz kontratımız olduğu halde ödenmeyen kiramızı alamadık.Maalesef devlet bu konularda ücretsiz yardım vermiyor(hiçbir konuda vermiyor o ayrı).Mecburen bir avukat tutmalısınız.Tabi 600 ytl alacağım var demişsiniz, bunun tamamına yakınını avukata verirsiniz artık...Tercih sizin.
14 Aydır bir dairede kiracı olarak oturmaktayım ve kiramı düzenli olarak ödemekteyim ev sahibimin tayini bulunduğumuz ile çıktı ve bize evden çıkmamızı söyledi ve 1 hafta sonra eve icra dairesinden bir kağıt geldi kağıtta 7 aylık kira borcumuz olduğu toplam 1.925 ytl parayı 30 gün içerisinde ödememiz veya itiraz etmemiz gerektiği bildirilmiş ben tüm kiralarımı düzenli olarak elden evsahibine ödedim makbuz veya bi evrak almadım evsahibiyle ne kira kontratı yaptık nede senet neye dayanarak böyle bi borç idda ettiğini bilmiyorum kirayı ödediğimi nasıl ispat edeceğimide bilmiyorum bu terbiyesizlikten nasıl kurtulurum lütfen bana yardımcı olun adam bide polis memuru olacak resmen dolandırıcılık yapıyor teşekkür ederim...