-
Askeriyeden Firar
Askerden zorunlu sebepler dolayısıyla firar eden bir kişi askerliğinin 150 gününü yapmış fakat annesinin yanlız olması ve kendisininde tek erkek çocuk olmasından dolayı firar etmişse;ve aynı zamanda üniversite öğrencisiyse firarı sırasında mezun olup 4 yıllık lisansını tamamlarsa;şartları uygun hale dönüştürdükten sonra teslim olursa;ne kadar ceza alır?Bitirmiş olduğu 4 yıllık lisanstan dolayı askerliği 6 aya düşer mi?Ve son olarakta 150 günlük yaptığı askerlik yanar mı?Sitenize yeni katıldım bu nedenlede daha tam olarak nasıl konular yazıldığını bilemiyorum ama bu sorun çok önemli olduğundan yazıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler:mahcup:
-
Re: Askeriyeden Firar
Sn.Eylemsu,Kendisi gidip birligine teslim 0lusa(5)ay hapis cezası alır bu ceza tacil olmaz, paraya da cevrilmez,Diye biliyorum .
-
Re: Askeriyeden Firar
Firar salt askeri mazeretsiz suçlardandır. Tecili tedbiri yoktur. Askerlik yanması durumu kanun değişikliği ile kaldırılmıştır. Cezanızın hitamında er olarak askerliğe devam edersiniz.
-
Teşekkür
Cevaplarınız için teşekkür ederim;ama anladığım kadariyle hiç bi çözüm yolu yok.Sanki geçerli nedenler olunca ve lisans diploması alınca askerliği düşer diye düşünmüştüm.Daha faklı bu konuda bilgisi olanlar varsa ne olur yazsın.Tekrar teşekkür ederim.:mahcup: