-
Kıdem Tazminatı
Öncelikle herkese iyigünler diliyorum. Yaklaşık 19 aydır TEDAŞ büynesinde bi şirkette calışıyorum. Şu anda işime son vermek istiyorlar. Tam senemin dolduğu gün girdi cıktı yapmışlar haberim olmaksızın internet ssk ma bakarken öğrendim. Bu suc sayılmazmı calışanlar haklarını nasıl alacaklar Kıdem tazminatımı alabilirmiyim. Bi hak talep edemiyeceksem işten cıkıyım bunun icin calışma bakanlığınamı şikayet dilekcesi mi verecem. Hakkımı alabilirmiyim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
-
Re: Kidem Tazmİnati
Sn.Mystrios,09.08.202 tarih ve 4773 yasa ile güvence altına alındı(4857) sayılı yasa ile bazı maddeleri degiştirilerek netleşti.
a)Fesih bildirimi(işten cıkarma)mutlaka yazılı olarak yapılacak.
b)Yazılı olan bildirimde mutlaka neden acıklanacak,
c)Belirtilen neden işçinin yeterliliginden veya davranışlarından ya da işletmenin,iş yerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan gecerli sebebe dayanmak zorundadır
d)İşci Fesih bildirimini ögrendigi tarihten itibaren (1)ay içerisinde iş mahkemesine iş'e iadesini istiyebilir..Kesinlikle kandin istifa etme,tazminat alamazsın.
-
Re: Kidem Tazmİnati
sn.mysterios;
-işvereniniz aynı,iş adresiniz aynı ise,giriş-çıkışınızın yapıldığı tarihler arasında bir boşluk yoksa kıdeminiz kesintisiz devam eder.
-Çalışanlar normal yollardan alamadıkları haklarını hukuki yollardan alacaklar.
-Kıdem tazminatını hak edecek bir sebeple işinize son veriliyorsa elbette kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.
-Kendi isteğinizle ayrılmanız durumunda herhangi bir hak talep edemezsiniz.
-Henüz çalışmaya devam etmektesiniz,alamadığınız bir hakkınız yok gibi görünüyor.İşinize son verildiğinde kıdem-ihbar-birikmiş izin ücretleriniz ödenmediği takdirde,bölge çalışma müdürlüğüne ve iş mahkemelerine başvurabilirsiniz.
-Eğer şartlar sağlanıyorsa işe iade davası da açabilirsiniz.
saygılar.