Amme alacaklarının tahsili
Kesinleşmiş yargı kararları sonrasında, idare alacaklarının tahsilinde izlenmesi gerekli yollar hangileridir?(İlgili bir davanın tüm belgelerini nerede bulabiliriz?)
Bir türlü bu soruya ilişkin bilgiler bulamadım. Acil yardım ederseniz çok sevinirim.
Re: Acİl Yardim Edermİsİnİz?
Acil yardım edemeyiz. Öncelikle kuralları okuyup başlığınızı değiştirin.
idare alacağı kesinse ve borçlu ödemiyorsa İİK na başvuracaksınız....
saygılarımla...
not: bu sitede acil yardım diye bi müessese yok......lütfen kuralları okuyun....
Afedersiniz, başlığı nereden değiştirebilirim ve sorunu anlayamadım. Kuralları da okumuştum.
Uyardığınız için teşekkür ederim.
sorun yok....cevabıda yazdım...yani alacağın nasıl alınacağı yolu....
başlığınızı sadece site yöneticileri değiştirebilir artık...
saygılarımla
Re: amme alacaklarinin tahsİlİ
6183 sayılı amme alacaklarının tahsili usulü hakkında kanuna bakmanızı öneririm.
teşekkür ederim. cevaplarınız fazlası ile işe yaradı.
kesinleşmiş yargı kararları sonrası idare alacakları demişssiniz sorunuz net değil bu alacaklar sözleşmeden doğan alacaklar mı yoksa 6183 sayılı Amme alacaklarının tahsili usulü hakkında kanun uyarınca vergi resim harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası gibi asli, yada gecikme zammı, faiz gibi fer'i amme alacakları mı? bunun netleştirmemişsiniz, eğer sözleşmeden doğan alacaklarsa 2004 sayılı İcra İflas Kanuna değilse, 6183 sayılı kanuna göre işlem yapılacaktır.