Merak Ediyorum Kelepçe Her Durumda Gerekli Mi?
Haberlerde birkaç ünlünün uyuşturucu suçu nedeniyle göz altına alındığından bahsediliyordu. Bazıları ellerinde kelepçelerle getirilmişlerdi sorgulanmaya. Kameralar da kayıttaydı. Bundan bir iki sene önce insan hakları derneğinin dağıttığı bir broşürde hatırladığım kadarıyla aktaracağım yanlışlarım olabilir. Kaçma girişiminde bulunulmadığı veya direnme gösterilmediği sürece kelepçe kullanılamayacağı yazıyordu. Ben de çok gereksiz bir yerde ve gereksiz bir sebeple kelepçeye maruz kalmıştım. İnsana nasıl aciz hissettirdiğini bilirim. Özellikle de kameraların veya bir kalabalığın önünde bu muameleye maruz kalmak çok rencide edici olmalı. Bu konuda bilgi almak isterim. Bu durumda bir insan için sadece ünlü oldukları gerekçesiyle söylemiyorum, kaçma girişiminde bulunamayacağı bilinen ve bulunmayan ya da direnmeyen herhangi bir insana kelepçe takılması yasal mı? Yoksa iş güzarlıktan olmuş bir olay mıdır sizce de?
Re: Merak Ediyorum Kelepçe Her Durumda Gerekli Mi?
Öncelikle kelepçe takıp takmamanın medyanın olup olmamasıyla ilgisi yoktur. Genel kanım son olay için işgüzarlıktan öteye değildir.