Merhabalar,
Alanında çok güçlü ve büyük bir özel sektörün iletişim merkezinde çalışıyorum. Bundan birkaç gün içinde işyeri dışında, benimle aynı bölümde çalışan bir şahıs tarafından tacizle karşılaştım.Şirketimin o insanla beni aynı bir arada çalıştırmaması için üstlerime bu konuyu ilettim. Benden olayın nasıl geliştiğine ve gün içerisinde iş yerinde ve dışarıda neler ve nasıl olduğunu anlatan yazılı bir kağıt istediler. Ve olayın çözülmesi birkaç günü aldığından dolayı bu şahıs iş yeri tarafından gerekli önlemler alınmayarak çok rahat şirkete girip çıkabildi. Ve olayın büyümemesi için sonuçlanana kadar beni susturdular. Üstlerimin üstü ile bu insanla yüzleştirilip olayı açığa çıkartıp bu insanı önce istifa ettirmeye çalıştırdılar ancak kabul etmeyince, yüz kızartıcı suçdan noter aracılığı ile çıkartılıp üstüne siciline işlettirdiler ancak böyle bir olay yaşandığı ve daha fazla büyümemesi için olaylar yatışana kadar (gerekçeleri bu şekilde) bana zorla ücretsiz izin imzalatılıp izin dönüşünden sonra bulunduğum bölümde değil şirkete bağlı ve benim bulunduğum bölümle hiç alakası olmayan ve uzak olan restorantların birinde çok düşük bir seviyeden çalıştırılmaya zorlanıyorum ve bu bana teklifin edilen bu yeni işin şartları da önceki işimle çok alakasız bir defa ben bunun eğitimini almadım. Belki maaşı aynı olabilir ama belki de bir nevi istifaya zorlanıyorum.
Mağdur olan benim ve farklı bir bölümde çalışmak istemiyorum işimi seviyorum. 1,5 2 senedir çalışıyorum. Benimle aynı bölümde çalışan iş arkadaşlarımla beraber benimde sözleşmem yok. Eğer bu görevi kabul etmezsem şirket beni tazminatsız yada tazminatlı çıkartmaya çalışacak sanırım. Bu konuda emin değilim ama asla en başından eğitimini alıp çalıştığım bölümde devam ettirmeye niyetleri yok. Ben tazminatında derdinde değilim zaten çok fazlada etmiyor. Söylediğim gibi işimi çok seviyorum ve bu işte iyi bir çalışanım performans düşüklüğü v.s de söz konusu olamaz.
Şuanda istediğim tek şey işime dönmek. Özel bir sektör herhangi bir sebep olmadan tazminat verip çıkartabilir ve işe iade davası açılsa kabul edilmeme gibi bir şans olabilir mi ? Yada eleman fazlalığı gerekçesi gösterebilip (ama şuanda öyle bir şey yok çünkü eleman ihtiyaçlarından dolayı bulunduğum bölüm için ilan veriliyor) kabul edilememe olabilir mi ?
Bu durumda işime geri dönebilmem için ne yapmam gerekir ? İş den çıkartılmayı bekleyip işe iade davası açabilir miyim ? Şirketin çalıştığım bölümle çok alakasız bir yere gönderip şartları zorlaştıran bir işe transfer hakkı var mıdır ? Eğer transfer hakkı varsa yeni işe gönderip ben oraya 3 gün üst üste gitmediğimde tazminatsız çıkarılabilirim sanırım.
Bir avukat aracılığı ile yardım almaya çalışacağım ama şu anda bu konuyla ilgili ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve çok fazla da bilgiye sahip değilim. Ne şekilde bir yön izlemem konusunda bilgi verip bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?