Ben üniversitede şefim memurla aynı işleri yapmaktayım.Hakkımı nasıl arayabilirim.
Printable View
Ben üniversitede şefim memurla aynı işleri yapmaktayım.Hakkımı nasıl arayabilirim.
Ne hakkı ?
memurla aynı işi yapmak isteMEMEK hakkı sanırım tayfun bey....
saygılarımla
Evet memur, hizmetli ve şef yaklaşık aynı işleri yapıyoruz.Daire Başkanımız böyle uygun gördü diğer şeflerin ayrı odası varken bizlerin yok şefe ayrı oda tahsis edilmesi gerekmiyormu yöneticilerin kişisel insiyatflerine göre yetki ve görev veriliyor.Ünvan gözetilmiyor.
Memurlar için devlet görevinde çalışmak hem hak , hem ödevdir.memurların çalışma hakkı,kendi sınıfı içinde,kazanılmış hak derecesiyle herhangi bir görevde çalışabilmesidir.memurlar belli bir görevde çalışma hakkına sahip değildirler.devler memurları kanununun 76.maddesi söyle der;memurun yapacagı hizmeti,hizmet yerini,hizmetin gereklerine göre yönetim belirler.
ancak devlet memurları kanunu,hiç bir memurun sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamayacağı ilkesini benimsemiştir.Böyle olmakla birlikte aynı yasanın 71. maddesi,yönetime,memurları meslekleri ile ilgili sınıftan genel yönetim sınıfına alma hakkı tanımıştır.
saygılarımla...
Yanıtınız için teşekkürler konuyu biraz daha somutlaştırmak istiyorum .5018 sayılı kamımali yönetimi kanunu taşınır mal yönetmeliği gereğince her harcama birimi bir Taşınır Kayıt Ve Kontrol Yetkilisi atamak zorunda yönetmelipe göre harcama yetkilisi ünvan gözetmeksiizn istedği kişiy atayabilir diyor yani hizmetli, mmeur şef yada müdür demiyor.Harcama yetkilisi beni görevledirdi ama bu görev ambar meuru, ayniyat saymanı vs. ayniyat işleriyle alaklı sorumluluğu var ama ek hiç bir getirisi yok şef olarak bu görevi yapmak istemiyorum kanuni olarak ne yapabiliirm.
şeflikten istifa et