-
İstifa mektubu
Merhabalar;
Bugün artık dayanamayarak noter aracılığı ile istifamı şirketime gönderdim. mektubu aşağıdaki şekilde oluşturdum, umarım doğrudur. Doğru bir yaklaşımsa bilgilendiriseniz sevinirim.
Saygılarımla
Şirketinizde 11/02/2006 tarihinden beri çalışmakta olduğum satış temsilciliği görevimden 4857 sayılı iş kanunun 24-e maddesine göre ifa ettiğim fazla mesailerin ve haftalık izin ( pazar ) çalışmalarımın ödenmemesi ayrıca hak ettiğim satış primlerinin S.S.K. Bordrolarında gösterilmemesi sebebi ile tüm yasal haklarım ve izin alacaklarım saklı kalmak kaydı ile 28/05/2007 tarihinde iş akdimi fesh ettiğimi noter kanalıyla işbu ihtarname ile tarafınıza tebliğ olunur
-
Re: istifa mektubu
Elinize sağlık gayet güzel olmuş, şimdi sırada haklarınızın ödenmemesi halinde açacağınız davada , haklı nedenle fesihe yönelik iddialarınızı ispat etmeniz var. Umarım bu konuda elinizde belgeler ve işyerinden lehte şahitler vardır.
Selamlar,
-
Teşekkür Ederim;
Günlük yazdığım raporlar pazar günü çalışmaları ile ilgili Genel Müdür yardımcısından gelen yazı ve banka hesap ayrıntılarım. umarım yeterli olur.
-
Merhabalar,
3,5 Yildir ÇaliŞmakta OlduĞum İŞyerİmden Evlenme Nedenİyle AyrilacaĞim. Evlenme Tarİhİm Temmuz 2006 Olup İŞten Ayrilma Tarİhİm 31/05/2007 Olacaktir. AŞaĞidakİ Formatta Bİr Ayrilma DİlekÇesİ Uygun Mudur? DÜzeltme Gereklİ İse YÖnelendİrme Yapmanizi Rİca Edİyorum.
Ayrica EŞİm ÇaliŞmami İstemedİĞİnden AyrilacaĞimdan Tamİnatimi AlacaĞim. Bu Durumda Ayrilma Tarİhİnden İtİbaren 1 Yil İÇİnde ÇaliŞmam Halİnde AyrildiĞim İŞyerİnden Ödedİklerİ Kidem Tazmİnatimi Gerİ Alma Haklari Var Midir?
Örnek Metİn
"xxxxx Genel MÜdÜrlÜĞÜ'ne,
Xxx Sİcİl İle Xxx Tarİhİnde Bu Yana Xxx'te ÇaliŞmaktayim. Temmuz 2006'da Evlendİm. Evlİlİk Nedenİyle Hİzmet Akdİmİ Eskİ 1475 Sayili Ve İŞyasasinin Halen YÜrÜrlÜkte Olan 14. Maddesİ Uyarinca 31/05/2007 İtİbarİyle Feshedİyorum. EŞİm ÇaliŞmami İstemedİĞİnden İŞ Akdİmİ FeshettİĞİmden Kidem Tazmİnatimin Ve KullanmadiĞim Yillik İzİnlerİmİn KarŞiliĞi Bedellerİn Tarafima Ödenmesİnİ Rİca Ederİm.
Saygilarimla."
-
Sn. serapgulk,
Eşinizin çalışmanızı isteyip istememesinin bir önemi yoktur. Dilekçenizde belirttiğiniz gibi bu 1475/14. madde ile size tanınmış bir haktır.
Sn. sunny_fgc,
Kendi yazdığınız evraklardan çok işvereninizin durumunuzu kanıtlayan belgelerine itibar edilir. Belgeleri görecek ve takdir edecek olan İş Mahkemesi olacağından bu konuda bir yorum yapmak haddimize düşmez.
Selamlar,
-
Sayın Harun GÜR
iş mahkemesinde kazanacğımı düşünüyorum. Dediğim gibi raporlar o da olmazsa şahitler ( ziyaret ettiğim perakende nokalarının sahipleri ) var, pazar çalışması ie ilgili genel müdür yardımcısından gelen çalışma çizelgesi son olarakta Hesabıma yatırılan primler kendisi başka şuba adında yatıyordu, para yatan gün ve saatlerde Antalya'da olduğuma dair sipariş formları var. Umarım yeterli olur ve yine umarım ki iş mahkemesine gitmeden Kıdem tazminatım ödenerek olay kapanır.
Saygılarımla
-
Merhabalar;
Maalesef ikinci round İş Mahkemesinde olacak. Pazartesi başvuracağım. Ancak bi iki sorum olcak. bunlardan 1. Bugün insan kaynakları ile görüştüğümde tazminatımı sordum " sen istifa ettin ne tazminatı" diye bir cevap aldım ( İstifa Mektubum Yukarıda Mevcut). okuduklarımdan ve sizlerden gelen yardımlardan yola çıkarak böyle bir hakkım olduğunu düşünüyorum doğrumudur?
2. Şirket Merkezim İstanbul'da ancak SSK ödemeleri Antalya şubesinden yatıyor. Antalya'da dava açabilirmiyim?
3. Bugün bir yerden duydum ibranameyi imzalamazsam işten çıkış işlemlerine başlayamazlarmış doğrumudur?
Çok soru sordum farkındayım. Teşekkür Ederim
Saygılarımla.
-
Re: İstifa mektubu
Sayın sunny_fgc,
Dilekçenizi okudum ve orada istifa diye bir kelime göremedim. 24/II-e diyerek haklı nedeenle fesih yaptığınız ortada. Bunun istifa ile hiçbir alakası yok.
İşyeriniz Antalyada olduğuna göre davayı orada açabilirsiniz.
Haklarınızı almadan ibraname imzalamamanızı öneririm. Aleyhinize olabilir.
Tazminatlarınızı ve hakedişlerinizi verdikleri taktirde imzalamanızda sakınca yoktur.
Esenlikler,
-
Teşekkür ederim Sayın Kemal Asım Mansuroğlu
-
Yeni konu açmadan br bilgi almak istedim.
Yukarıda iş akdimin feshi ile ilgili bilgiler var peki ben işsizlik sigortası ( maaşı) alabilirmiyim?