Kooperatif Uygulamaları Hakkında
Ablamın üye olduğu kooperatif ihraç kararı aldı.Gerekçe olarak geçmiş dönem gecikme faizleri gösterildi.Nisan 2007 dahil bana borcu yok yazısı verdiler daha sonra g.zammı borçlarımın olduğunu söyleyerek ihraç ettiler.Bu gecikme zamları konusunda daha önceden hiç bir şekilde bana bir tebliğ yapılmamasına rağmen hem borcu yok yazısı verdiler hemde ihraç ettiler lütfen yardım.Şimdiden teşekkürler.....
Re: kooperatif zedeyim lütfen yardım
Sayın elit038,
“Arama Yapmadan yorum eklemeyiniz - Kısa Mesaj ile soru sormayınız
Türkçe imla kurallarına özen gösteriniz - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız - İletilerinizi doğru Kategoriye eklemeye özen gösteriniz. - Acil Yardım imdat gibi kelimeler kullanmayınız - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir”
Başlığınız kurallara aykırıdır. Lütfen düzeltiniz.
Esenlikler,
Re: Kooperatif Uygulamaları Hakkında
sorunuz çok zaman önce yazılmış belki cevaba ihtiyacınız kalmamıştır ama başka rakadaşlara yardımcı olmak adına yazıyorum.
İhraç kararı birden bire alınan bir karar olamaz . önce aidat ve faiz borcunu bildirir noterden birinci ihtar tarafınıza tebliğ edilir 10 gün içinde ödemeniz istenir ödenmez ise ,ikici ihtar 10 iş günü geçtikten sonra yine noterden tarafınıza 30 gün içerisinde belirtilen faizve aidat borcunuzu ödemenizi ister bunuda yapmaz iseniz ,30 gün içerisinde ihraç kararı alınır ve bu karar 10 iş günü içerisinde tarafınıza tebliğ edilir. bunlardan biri yapılmaz ise yada aidat ve faiz tutarları çekilen ihtarlada ayrı ayrı yazılmazise bu işlemler geçersizdir. Ayrıca son ihtar elinize geçtikten sonra 3 ay içerisinde yapılan genel kurula başvurma hakkınız var eğer genelkurula başvurmadıysanız genel mahkemede 3 ay içinde dava açma hakkınız vardır.
Re: Kooperatif Uygulamaları Hakkında
diğer açıklamaların yanında yönetim ihraç kararı alır ama böyle bir yetkisi yoktur.ihracı genel kurula sunmak zorundadır.ihraç kararını genel kurul oylama ile verir.bir gariplıkler dizisi var.
siz kooperatifin ana sözleşmesini temin edip okuyunuz.durum ciddi bir oldu bitti ye kurban gitmeyin .bir avukatla beraber hareket etmenizi tavsiye ederim.