Neden İdam edilecek kişi sağlık kontrolünden geçiriliyor. Ve yapılan sağlık kontrolünde bu kişinin hasta olduğu anlaşılırsa ne yapılır
Printable View
Neden İdam edilecek kişi sağlık kontrolünden geçiriliyor. Ve yapılan sağlık kontrolünde bu kişinin hasta olduğu anlaşılırsa ne yapılır
öbür tarafta da hesap verirken sağlıklı olsun sanırım.formasyomdur belki "bak sana son anına kadar muamele yapıyoruz"demek içindir.ya uzatmıcam bilmiyom merak ediyorum ben de.
İnfazdan önce sağlık kontrolünün nedeni mahkumun bilincinin yerinde olması ve infazın bilincinde olmasını sağlamaktır. Akıl hastalarının cezaları ertelenir. Kadınsa ve hamileyse cezası gene ertelenirdi.
Kadınsa ve hamile ise ertelenir derken sanırım hamile olma koşulunu kastettiniz...yoksa kadın olmak engel değil sanırım...
saygılarımla
Elbette sayın klmakn ; Kadının hamile olmasını kastettim.
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. ama bana hala sadece bu nedenle
sağlık kontrolü yapılması inandırıcı gelmedi. ama şimdilik yeterli sanırım
İdamda temel prensip idam edilecek olan kişinin en az acı ve işkenceye maruz kalmadan hayatına son verilmesidir.
ABD'de bu konu çok tartışılmakta ve eyaletlerde değişik uygulamalara rastlanmakta.
Bakın şöyleki elektrik sandalyesindeki akım yoluyla infazı savunanlar olduğu gibi, vucuda yuksek zehir zerk edilerek -(zehir kokteyli 3 karışım var)ki burada vucut once felç olup hemen ardından kalp duruyor- hayata son verilmesi uygulamaları var.
Abd de bir başka tartışma ise idam edilecek kişinin infaz esnasında yanında hekim bulunmalı mı bulunmamalı mı? Bulunmalı gereken grup idam edilecek mahkumun yalnı kalmaması ve cesaret ve dayanma gücü açısından gerekli olduğunu savunurken, buna gerek yok diyen karşı grup hekimlerin görevının bu olmadığı , yalnız bırakmama gerekçesinin cezalandırma ilkesine aykırı olduğunu savunuyorlar.
Ülkemiz açısından ise artık bu konu tartışmaya kapandı. Ama en temel insani yaklaşımda hayatına son verilecek bir kişinin sağlıklı olmasının aranması cok doğru bir yaklaşım.
Yani kanser olan birisinin hayatına son vermek ne kadar doğru?
Yada kronık kalp hastasının?
idam edilecek kişiye en az eziyetin verilmesi amaç ise idamları uyuşturucu iğnelerle yapmak daha mantıklı olmazmıydı. ayrıca erdiğiniz bilgiler için teşekkürler