Çocukların cinsel istismarı
16 buçuk yaşlarındaki bir sınıf arkadaşım aşırı alkol alıp yolda geçerken 13 yaşındaki bi kıza tacizde bulunmuş bu sırada yoldan geçen bi ekip yakalayıp karakola götürmüş ardından çocuk polisine ertesi günde hakim karşısına çıkarılmış. karşı taraf davacı olduğu halde hakim tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. günü gelince çocuk mahkemesine çıkarılacak.. olayda sadece dokunma var. yani darp yok ..... karşı taraf davasından vazgeçti..... çocuk mahkemesinde hakim serbest bırakırmı? yani tutuklanma ihtimali varmıdır? çok korkuyo hapse girmekten..... beni bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum ... saygılar sunuyorum.
Re: Çocukların cinsel istismarı
sn.Mehmet kardesim,(elle sarkıntılık)sucunu işlemişsin yaşın itibariyle(genclik diyelim)hatayı yapmışsın, ceza evine girmezsin ancak, tekkerür ederse sonuçlarına katlanırsın, sakın bu tür maganda fiillerine bir daha tevessül etme.
yardımınız için çok teşekkür ediyorum... inşallah gerçekten bi şey olmaz
Alıntı:
ekremiyican rumuzlu üyeden alıntı
sn.Mehmet kardesim,(elle sarkıntılık)sucunu işlemişsin yaşın itibariyle(genclik diyelim)hatayı yapmışsın, ceza evine girmezsin ancak, tekkerür ederse sonuçlarına katlanırsın, sakın bu tür maganda fiillerine bir daha tevessül etme.
Çocukların cinsel istismarı
MADDE 103. - [1] Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismar deyiminden;
a) Onbeş yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış,
b) Diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar,
Anlaşılır.
Sen nasıl tutuklanmama garantisi veriyorsun sayın iyican?
Sn.elvan sangın yaşı ve magdure'nin ebeveyinlerin davadan vazgeçmesi sence yeterli degilmi?
Rüzgar'a kızacagına,yelkenleri kullanmayı ögrensen nasıl olur acaba?
15 yaşını tamamlamamış çocuğun cinsel istismarı suçu oluşmuştur. 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. ( TCK 103)
Ancak suçu işleyen üçüncü dönem yaş küçüğü (15-18 yaş arası )olduğundan, cezasında 1/3 oranınıda indirim yapılır.(TCK31/3)
Saygılarımla...
Ayrıca, çocukların cinsel istismarı suçu re'sen kovuşturulmaktadır. Şikayete bağlı olmadığı için karşı taraf şikayetinden vazgeçsede kamu davası olarak devam eder.
yani her türlü hapse girer öylemi
Alıntı:
mehmeteroglu rumuzlu üyeden alıntı
yani her türlü hapse girer öylemi
Ben hapse girer demedim.Sadece hukuk okyanusuna yelkenle açılmaya çalışan üyemizin kendini hakim yerine koyarak verdiği kararı sorguluyorum.
herşey hakimde biter diyosunuz yani