İcra bedeline itiraz hakkı
1986 dan beri kiracısı olduğumuz iş yeri ile ilgili 22 Aralık 2005 tarihinde KİRA TESPİT davası açıldı. Bundan önce bir ihtaname çekilmiş değildir. Bu davada istenilen "01.01.2005 ile 01.01.2006 tarihleri arasındaki aylık kira bedelinin ...YTL kabulüne karar verilmesini..."
Dava Davacı lehine sonuçlanmıştır. İcra İflas Dairesinden bir tebligat geldi ve hesaplamalarda kira bedeli 2005 senesi dahil edilerek yapılmış.
Benim bilmek istediğim, 2005'in Ocak ayından Aralık ayına kadar (kira bedelleri her ayın 3'ünde ödenir) ev sahibinin hesabına yatırılmış ve ev sahibi tarfından kullanılmış kira bedeli var. 2006 -2007 kira dönemi için kira bedelinde anlaşmazlıktan dolayı kira tespit davası açılıyor ama icra tebligatında hesaplamalar, faizler 2005 dahil edilerek yapılıyor. Bilmediğim için çok özür dileyerek soruyorum; 2005 ile ilgili haklı bir itirazım olabilir mi?
İlginiz ve vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Re: icra bedeline itiraz hakkı
Tarihleri karıştırmışsınız sanırım.
Kira tespit davası takip eden dönem için açılır. Dava 22 aralık 2005'te açıldı ve kira dönemi 1 ocakta başlıyorsa Sizin durumunuzda bu dönem 1 ocak 2006-31 aralık 2006 olması gerekir.
Ayrıca faiz de zannedersem karar tarihinden itibaren hesaplanır.
Dolayısıyla 2005 yılına ait bir kira farkı talep ediliyorsa veya faiz karar tarihinden itibaren hesaplanmamışsa tebligatı aldıktan sonra 7 gün içinde itiraz edebilirsiniz. İtiraz ederken neye itiraz ettiğinizi açıkça ifade etmeniz gerekir.
Yani "benim borcum bu kadar değill" demeniz yeterli değil. "Benim borcum bu kadardır, bunun karar tarihinden itibaren faizi de şudur." diye sizin borcunuzu rakama dökmeniz lazım.