Açık kaynak kodlu yazılımda kaynak belirtmek zorunda mıyım?
İnternet sitesi yapmaya yarayan bir yazılım var.adını belirmiyorum forum kurallarına aykırı olabilir diye.
Soruma gelince bu açık kaynak kodlu.bu yazılım ile site yapabiliryorsun.temaları da ücretsiz ve ücretli olarak değişiyor.
Bu yazılım ile yapılan sitelerde mutlaka bu site ile yapıldığını belirtmek zorunda mıyım?
Açık kaynak kodlu olduğu için bunun zorunlu olduğunu sanmıyorum.ama burada siz bilgili insanlarada danışayım dedim.
Ayrıca bu yazılım ile ilgili yardım veren birçok sitede var.bunlardan herhangi biri benim mevcut sitemi karaliste diye adlandırılan listeye alıp deşifre ederse cezası var mıdır.?
Yani ben bu siteye dava açma hakkım var mıdır?kazanma oranı ne olur.?
Bu karalisteye alınma sebebi ise o yazılım ile yapıldığını sitede yazmamam olacak.
Re: Açık kaynak kodlu yazılımda kaynak belirtmek zorunda mıyım?
Yazılımın lisans kuralları içinde nasıl kullanılabileceği yazar zaten.
Evet, bu bilgileri yayınlama zorunluluğunuz vardır.
Linux gibi düşünün; açık kaynaklıdır ama kimse linux ismini kullanmadan kendi geliştirdiği şekle bir isim veremez.
Sorunuzun cevabı değişebilir. Aranızda yapılan sözleşmeye göre bu durum bir zorunluluk hali olabilir veya olmayabilir. Sayın TolgaH'nin önerisini dikkate alınız.
Bu sitede de aşağıdaki gibi bir belirti vardır.
Ki bu lisans gerektiren ve ücretli bir scripttir.
Bu scripte para ödeseniz dahi kullanırken kabul ettiğinizi onayladığınız maddelerde bu açıkça belirtilmiştir.
Bu yüzden yazılımı veya scripti geliştiren ve tasarlayan kişilerin reklam veya ibarelerini silmeyiniz. Aksi takdirde servis sağlayıcınız (Hosting firmanız) ile irtibata geçilir ve olayın büyütülmemesi üzre siteniz kapatılır.