Boşanma kararımı aldım - Nüfus bilgilerim ne zaman değişir?
merhabalar.3 ay önce eşimle anlaşmalı olarak boşandık mayısın 18nde boşanma kararımı mahkemeden aldım.fakat ben nüfus bilgilerimin 1 hafta içinde değişmesini istiyodum.bana denilen 15 gün içerisinde değişilcek.benim sorum şu elimdeki kararı alıp nufus müdürlüğüne gitsem daha çabuk bilgiler değişirmi?yoksa mahkeme tarafındanmı gönderilince değişirler?.şimdiden teşekkür ederim.
Re: Boşanma kararımı aldım fakat nüfus bilgilerim nezaman değişir?
Alıntı:
vadisu rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar.3 ay önce eşimle anlaşmalı olarak boşandık mayısın 18nde boşanma kararımı mahkemeden aldım.fakat ben nüfus bilgilerimin 1 hafta içinde değişmesini istiyodum.bana denilen 15 gün içerisinde değişilcek.benim sorum şu elimdeki kararı alıp nufus müdürlüğüne gitsem daha çabuk bilgiler değişirmi?yoksa mahkeme tarafındanmı gönderilince değişirler?.şimdiden teşekkür ederim.
Mahkeme kararı ,işlem için kayıtlı olduğun nufus müdürlüğüne gönderiyor sonrası bilgisayara işlemelerine bağlı bu süre tamamen illere göre değişiyor yani yoğunluk durumuna göre değişiyor
Yapacağın şey nufus müdürlüğüne gidip nufus kağıdımı değiştireceğim de baksınlar bilgisayarda
Kararı götürmen etkili olmaz eğer kütüğün yazıldığı yer değilse