-
Kara liste
Merhaba
2004 yılında eşim bir banka ile kredi kartı ile ilgili ödeme problemi yaşadı takibe alındı. Eşim avukattan takip yazısı gelir gelmez faizi ile bir tüm borcunu ödedi. Geçen hafta içerisinde Bir bankaya bireysel kredi başvurusunda bulundum. Eşimin 2004 yılındaki kredi kartından benim ek kartım olduğu için banka bana eşiniz kredi kullanmış sizde ona kefil olmuşsunuz ve ödeme problemi yaşamışsınız bu nedenle size kredi veremiyoruz dediler.
Benim sizlere danışmak istediğim biz bu kredi kartı olayı dışında hiçbir kredi kullanmadık ben nasıl kefil olarak gösteriliyorum. Birde biz bankaya dilekçe verip kara listeden çıkmamızı sağlayabilirmiyiz. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor
Şimdidenteşekkürler
-
Re: Kara liste
Merhaba;
bahsettiğiniz kara liste 2 tanedir.Biri sorun yaşadığınız bankanın kendi kayıtları,diğeri ise merkez bankasının tuttuğu NEGATİF NİTELİKLİ BİREYSEL KREDİ kayıtlarıdır.
Merkez bankası kayıtları tüm banklardan gelen bilgilendirme ile kapanmış dosyaları 5 yıl sonunda bahsedilen listeden silinir.
Banka kendi kayıtlarına göre kredi başvurunuzu değerlendirip kredi verme veya vermeme hakkına sahiptir.
saygılar
-
Teşekkür ederim ilginize
Ama maalesef merkez bankasının listesine girmişiz yapabileceğimiz birşey varmı konu çok acil llütfen yardım edin
-
Daha önceki borcunuzu kapattıysanız kredi için başvurduğunuz bankanın insiyatifine kalmıştır verip vermem konusunda ki karar bunun dışında yapacak birşey yok malesef