Aynı anda yetim maaşı alma ve ssk primlerinin ödenmesi
Merhaba Bi konuda yardımınıza ihtiyacım var 27 Haziran 1985 doğumluyum Temmuz 2001'de Babamın vefatından dolayı yetim maaşı almaya başladım
Haziran 2003'de 18 yaşımı ve ortaöğretimi bitirdigimden dolayı maaşım kesildi ocak 2003'de sigortalı bi işte çalışmaya
başladım.primlerin düzenli olarak ödeniyor Mart 2004'de üniversiteyi kazandığım için tekrar yetim maaşı almak için SSK'ya başvurdum SSK'dan gelen
beyannemeyi doldurdum beyannamede sigortalı bi işde çalışıyormusunuz sorusuna evet dedim ssk sicil numaramı ve diğer genel bilgileri eksiksiz doldurdum maaşımı mart 2004 den beri almaktayım
benim sorum şu an için aynı anda primlerimin ödenmesi ve yetim maaşını almamın bi sakıncası varmı?
Re: Aynı anda yetim maaşı alma ve ssk primlerinin ödenmesi
Eğer erkek çocuk iseniz, yüksek öğrenime devam etemniz halinde, 25 yaşını dolduruncaya kadar ölüm aylığı, maaş alabilirsiniz.
Evet Erkek Çocuğuyum şu an hem yetim maaşı alıyorum hemde ssk primlerim ödeniyor benim sorum bi problem cıkarmı ilk mesajımda bahsettigim konuda?
Bi de haziran ayında mezun olucam AÖF den diplomamı alıp ssk ya dilekçe yazsam maaşımı kesin anneme aktarılsın diye acaba kabul ederlermi?
Alıntı:
marten1907 rumuzlu üyeden alıntı
Bi de haziran ayında mezun olucam AÖF den diplomamı alıp ssk ya dilekçe yazsam maaşımı kesin anneme aktarılsın diye acaba kabul ederlermi?
Evet, yapmanız gereken sadece budur.