Gizli evlilik ve anlaşmalı boşanma davası
20.05.2005 tarihinde apar topar gizlice evlendik. Ancak bazı şeyler planladığımız gibi yürümedi. Eşim evlendiğimiz günden bu yana ailesiyle yaşıyor. Doğru dürüst bir evlilik hayatı yaşamadık açıkçası. Sabrım anca yetti ve boşanmaya bugün karar verdik kesin olarak. O bir bayan olarak hala ailesinden bu evliliği gizlemekte ve beni etrafıma karşı zor durumda bırakmakta. Sizce bu boşanma davasını açarken anlaşmalı boşanma olarak açılsa sebep olarak ne gösterilmeli. Ortada şiddetli geçimsizlik gibi bir sebep yok. Sadece yürütülemeyen ve gizlenen bir evlilik var. Her ikimizde bu evliliğe bir nokta koymak istiyoruz ne tavsiye edersiniz. Dava masrafları ne kadar tutar bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler...
Re: Bu dava nasıl sonuçlanır
anlaşmalı boşanma için kağıt üzerinde de olsa şiddetli geçimsizlik vb sebep göstermelisiniz bu bir...daha sonra sorun yaşamamak için mutlaka avukat tutarak çok kısa sürede anlaşmalı boşanabilirsiniz..
Re: Gizli evlilik ve anlaşmalı boşanma davası
Sayın mcantay;
Anlaşmalı boşanmaya ilişkin Türk Medeni Kanunu hükmü aşağıdadır:
TMK 166/III:
"Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi hâlinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu hâlde boşanma kararı verilebilmesi için, hâkimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın malî sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır. Hâkim, tarafların ve çocukların menfaatlerini göz önünde tutarak bu anlaşmada gerekli gördüğü değişiklikleri yapabilir. Bu değişikliklerin taraflarca da kabulü hâlinde boşanmaya hükmolunur. Bu hâlde tarafların ikrarlarının hâkimi bağlamayacağı hükmü uygulanmaz. "
1.Evlilik en az bir yıl sürmüşse,
2.Eşler beraber başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde,
evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır.
Hakimin boşanmaya hükmedebilmesi için,
1.Tarafları bizzat dinlemesi,
2.Tarafların baskı altında olmadığına, iradelerini serbestçe açıklarına kanaat getirmesi,
3.Boşanmanın mali sonuçlarıyla, çocukların durumuna ilişkin taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi (protokolü) uygun bulması
gerekmektedir.
Yukarıdaki koşullar sağlandığında başkaca bir engel yoksa boşanmaya karar verilir. Kanun hükmü açıktır. Anlaşmalı boşanma hakkında forumlarımızda arama yapabilirsiniz.
Bir avukata danışmayı unutmayınız.
İyi akşamlar herkese bu konu ile ilgili benimde bir sorum olacak.Yardımcı olursanız sevinirim.
Ben ve eşim 03/07/2006 tarihinde ailelerimizden gizli evlendik.aynı evde yaşadık ailesi memlekete gittigin de ailesinin evin eşim kız kardeşive ben yaşadık.Bundan 4 ay önce eşim ayrılalım dıye tutturdu ve ben ayrılmak istemiyorum eşim bana boşanma davası açtı bende karsı dava olarak tedbir nafakası davası açtım.yalan yanlış beyanlar ile benı sucladı bunlara karsılık verıldı.ıkıncı davam 29/05/2007 tarihinde goruldu ve hakım delil toplanması ve sahıtlerın dınlenmesı için davayı temmuz ayına erteledi.eşim davalara hiç gelmiyor.ben boşanmak istemiyorum. bu durumda ne olur bilgi verirseniz sevinirim.
Boşanma mahkemelerinde ne yazık ki yalan beyanlar ve iftiralar çok oluyor ve insanın sinirlerini bozuyor.
Hakimin boşanma kararı verebilmesi için sizin kusurlu olduğunuza kanaat getirmesi gerekir. Kusurlu değilseniz boşanma kararı kesinlikle çıkmaz.
Öncelikle kocanızın beyanlarını ispat etmesi gerekir. İspat etmediği beyan geçersizdir. Hele bir de siz onların yalan olduğunu tanık beyanları ve kanıtlarla ortaya koyarsanız endişe edeceğiniz birşey yok.
Alıntı:
dogadan_06 rumuzlu üyeden alıntı
İyi akşamlar herkese bu konu ile ilgili benimde bir sorum olacak.Yardımcı olursanız sevinirim.
Ben ve eşim 03/07/2006 tarihinde ailelerimizden gizli evlendik.aynı evde yaşadık ailesi memlekete gittigin de ailesinin evin eşim kız kardeşive ben yaşadık.Bundan 4 ay önce eşim ayrılalım dıye tutturdu ve ben ayrılmak istemiyorum eşim bana boşanma davası açtı bende karsı dava olarak tedbir nafakası davası açtım.yalan yanlış beyanlar ile benı sucladı bunlara karsılık verıldı.ıkıncı davam 29/05/2007 tarihinde goruldu ve hakım delil toplanması ve sahıtlerın dınlenmesı için davayı temmuz ayına erteledi.eşim davalara hiç gelmiyor.ben boşanmak istemiyorum. bu durumda ne olur bilgi verirseniz sevinirim.