Eski ev sahibim ile davalık
Merhabalar kayınpederimin 10 yıldır oturdugu ev gecen sene satıldı satın alan kısıde sattı yanı ıcınde oturur durumdayken 3 tane ev sahipi degişti ve en son ev sahıpı ile anlasmaslık nedenı ile de gecen eylul ayında bız evı bosalttık buraya kadar bir problem yok. Ama nisan ayında yenı tasınmız oldugumuz evimize haciz geldi sonradan ogrendıgımıze gore eskı evımızın en son sahıbı bıze dava acmıs 2 aylık kıra odenmedı dıye (aylık 300 mılyon idi) ama sımdı ogrendıgımıze gore avukatı ile konusduk toplam 1.600 ytl lık bır masraf cıkardılar.. Elimizde hıc bır konrat yok veya bır anlasmamızda yok bu durumda bız ne yapabılırız.
Re: Eski ev sahibim ile davalık
Öncelikle, bir avukattan profesyonel yardım almanızı öneririm.
Yaptıkları işlem hakkında bilgi edinin, dava mı, icra takibi mi, ihtiyati haciz mi ve avukattan dosya numarasını isteyip dosyanızı inceleyin. Ancak bu şekilde dava-takip hakkında neden bilginizin olmadığını, usulsüz bir tebligat olup olmadığını, itiraz süresini kaçırıp kaçırmadığınızı tespit edebilirsiniz. Aksi takdirde verdiğiniz bilgilere dayanarak size yanıt vermemiz mümkün ve doğru olmayacaktır.
Re: Eski ev sahibim ile davalık
Cevapınız ıçın tesekkur ederim bu arada bıraz daha detay öğrendim. Davanın itaraz surecini kacırmısız.. ev sahipinin avukatı ile konusmuz kayınpederim sımdılık icrayı durdurdum 1.600 ytl lık borcunuzu hemen odeyin demış. ben boyle bir borcun olmadıgı dusuncesındeyım ıcraya verılmıs bır seyı odemeyı red edercek bunun sonucu ne olur acaba cunku tamamen anlasmazlık arasında ayrıldıko evden ve ayrılırken oyle bır borcumuz oldugunu bıle dıle getımemıstı eskı ev sahıpımız .. Bundan sonra hukuksal boyutunda ne gıbı bıryaptırım olabılır odemeyı yapmaz ısem?