Trafİk Kazasi Sonucu Bİrden Fazla Adam ÖldÜrme
İçinde bulunduğumuz araç lastik patlaması sonucu yoldan çıktı ve takla attık araç içinde 4 kişi idik araçta bulunanlardan ikisi vefat etti kazadan sonra yapılan alkol testinde 35 promil alkollü çıktım tutuksuz yargılanıyorum ceza alırmıyım...teşekkürler
Re: Trafİk Kazasi Sonucu Bİrden Fazla Adam ÖldÜrme
Taksirle öldürme
MADDE 85. -(5328 sk.Değ.) [1] Taksirle bir insanın ölümüne neden olan kişi, iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.(Asliye Ceza)
[2] Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kişinin ölümü ile birlikte bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuş ise, kişi iki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Ağır Ceza)
Alkollü olduğunuzdan dolayı bilinçli taksir hükümleri uygulanır.
MADDE 22. -
[3] Kişinin öngördüğü neticeyi istememesine karşın, neticenin meydana gelmesi hâlinde bilinçli taksir vardır; bu hâlde taksirli suça ilişkin ceza üçte birden yarısına kadar artırılır.
Sn.Rado,Sen halan alacagın cezayı düşünüyorsun,Kardeşim iki hayat sönmüş ve sen burada 35 promil'de alkollüsün, bence vicdan azabını düşünsen daha iyi olur.
olen kişilerle bi akrabalık yada yakınlık war mı bu onemlı eger ailenızden biri veya kişisel yakınlık varsa bu cezanınnzı azaltabilir. tck 22/6 ya gore ' Taksirli hareket sonucu neden olunan netice, münhasıran failin kişisel ve ailevî durumu bakımından, artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez; bilinçli taksir hâlinde verilecek ceza yarıdan altıda bire kadar indirilebilir'
tşk..arkadaşlarımdı....benden herhangi bir şikayetçi de yok mahkeme 1.5 yıldır devam ediyor...
emin ol 1.5 yıldır onlar bir kere ben her mezarlığa ziyarete gittiğimde ölüyorum.... biz hepimiz aynı arabadaydık bende ölebilirdim...takdir yaradanın başka ne yapabilirsin ki.....sonuçta kaza....