Re: İnternet Dolandırıcılığı
MADDE 157. - (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası verilir.
Burada dolandırıcılık suçu gerçekleşmiştir.
Hapis cezası yukarıda belirtildiği gibi ve daha önce bu suçu başkalarına karşı da işlediği için ceza ağırlaştırılacaktır. Aynı zamanda adli para cezası da verilecektir.
bence paranızı alıncaya kadar biraz sabredin..
nasıl olsa suçun unsurları oluşmuş ve kamu davası olacağa benziyor..
sonra suç ihbarında bulur ve kendinizi müşteki olarak değil de mağdur olarak,diğer şahıları da mağdur olarak gösterirsiniz...
kamu adına soruşturma devam edecektir..
sevgi ve saygılarımla...
Konuya bakan Sayın Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüm.O da beklemem gerektiğini ve konunun şikayete tabi olmadığını aynı zamanda paramı alsam bile davadan vazgeçemeyeceğimi,kamu davası olarak devam edeceğini söyledi.Yazdıklarınızı dikkate alacağım.Diğer arkadaşlarla temasa geçtim ama eğer dava açarsam avukata ihtiyacım olacak mı?Dava kazanılırsa avukatlık ücretimi kim ödeyecek?Avukatlık ücretlerini nereden öğrenebilirim.
Saygılarımla.
Alıntı:
mardes rumuzlu üyeden alıntı
Konuya bakan Sayın Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüm.O da beklemem gerektiğini ve konunun şikayete tabi olmadığını aynı zamanda paramı alsam bile davadan vazgeçemeyeceğimi,kamu davası olarak devam edeceğini söyledi.Yazdıklarınızı dikkate alacağım.Diğer arkadaşlarla temasa geçtim ama eğer dava açarsam avukata ihtiyacım olacak mı?Dava kazanılırsa avukatlık ücretimi kim ödeyecek?Avukatlık ücretlerini nereden öğrenebilirim.
Saygılarımla.
Avukat tutmak gerekli olsa da zorunlu değil..Buna rağmen eğer kendinizi avukatla temsil ettirirseniz tayin edeceğiniz avukatınza en az resmi tarifeye göre avukatlık ücreti ödemek zorundasınız...Davayı kazanırsanız karşı taraf aleyhine avukatlık ücretine hükmedilir..Ancak o avukatlık ücreti yasal avukatlık ücreti olacak ve o ücreti de avukatınız hak kazanacak...Söylediklerim karışık geldiyse size bir avukatla görüşmenizi tavsiye ederim ...
400 ytl lik alacak için avukat tutulmalımı sizce?
Davayı kazandığınız zaman zaten avukatlık ücretlerini karşı taraf ödeyecektir. Profesyonel danışmanlık almak her zaman daha iyidir.