Banka beni mahkemeye vermiş lütfen yardım
Merhaba,
Akbank'ı kredi kartımdan kesmiş olduğu yıllık üyelik ücretinin iadesi için Tüketici Sorunları HakemHeyetine şikayet etmiştim. Hakem Heyeti şikayetimi haklı gördü ve kesilen paranın iadesine karar verdi. Bugün mahkemeden celp geldi. Banka beni haksız şikayette bulunduğum için mahkemeye vermiş. Hakem Heyetini kararının iptalini ve mahkeme masrafları ve vekalet ücretinin tarafıma yüklenmesini istiyor. Bu nasıl birşeydir? Kararı veren Hakem Heyeti dava edilen benim. Nasıl çıkacağım bu işin içinden? Lütfen yardım edin.
Re: Banka beni mahkemeye vermiş lütfen yardım
Alıntı:
msinan73 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Akbank'ı kredi kartımdan kesmiş olduğu yıllık üyelik ücretinin iadesi için Tüketici Sorunları HakemHeyetine şikayet etmiştim. Hakem Heyeti şikayetimi haklı gördü ve kesilen paranın iadesine karar verdi. Bugün mahkemeden celp geldi. Banka beni haksız şikayette bulunduğum için mahkemeye vermiş. Hakem Heyetini kararının iptalini ve mahkeme masrafları ve vekalet ücretinin tarafıma yüklenmesini istiyor. Bu nasıl birşeydir? Kararı veren Hakem Heyeti dava edilen benim. Nasıl çıkacağım bu işin içinden? Lütfen yardım edin.
Wellcome to Turkey... derler adama.Bu durumu en iyi bu söz açıklıyor.Dostum eğer biraz mantık kullanılırsa; bankanın davasının saçma olduğu anlaşılır.Sanırım banka sana dava açarak uzlaşmadan yana bir yol izlemeni istiyor.Nasıl olsa bankalar istediği an dava açabilecek maddi güce sahipler.Bırak açsınlar...
Arkadaşım neden panik oluyorsun ki? Tüketici sorunları hakem heyeti kararları mahkeme kararı gibi bağlayıcıdır. Şu an senin elinde bir karar var ve yapılan davayı temyiz başvurusu gibi düşün. 15 gün içinde itiraz etme hakları vardı onu kullanmışlar. Bu senin davayı kaybettiğin yada kaybedeceğin anlamına gelmez. Bu sitede ve başka yerlerde emsal kararlar var. Onları hazırla ve diğer delillerinle mahkemeye sun. Öncelikle davaya cevap ver. Yani yasal itirazları yap. (10 gün içinde) Haklı bir dava kazanmışsınsın ,onların korkusu herkesin aynı yola gitmesi. Bence yine kazanırsın .
Saygılarımla..
Re: Banka beni mahkemeye vermiş
Sayın ebrulli,
Bu konuya ilişkin forum konularını inceleminizi, konu açmadan önce; sitede arama yapmanızı ve ayrıca şu foruma da göz atmanızı öneririm.
Saygılar..
Arkadaşım aşağıdaki linkte sana gereken emsal kararlar var. Bu davalar red edilmiş. 4077 sayılı yasanın 6.maddesine göre sözleşmelerde yer alan haksız şartlar tüketiciyi bağlayıcı değildir. Linki okuma gerekli.
http://www.tuketicimerkezi.org/haberdetay.php?id=196
Sevgili DENİZ 02 konuyu açan ben değilim. Yukarıda açan arkadaşın adı yazıyor. Yardım amacı ile iki satır yazım ve siteden link belirttim.
Bence önce siz iyi okumalısınız.