Re: Forum üzerinden hakaret
Efendi !
Evet ellerindeki delil olur ve büyük ihtimalle okulla ilişiğin kesilir.
Ayrıca yargılanır ve caza alırsın.
İnşallah da en ağırından olur....
Sayın mao zedong,
Şu forum konularında sorunuza yanıt bulacağınızdan eminim. Unutmayınız ki, meseleniz ne olursa olsun, bu size başakasına hakaret etme hakkını vermez.
5237 sayılı TCK m.129 der ki:
Hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
Bunun için özel meselenizin sizin hakaretlerinizi haklı kılacak bir tahrik unsuru olup olmadığını sorgulamalısınız.
Okulla aranızdaki ilişki bir idari ilişkidir ve suç dolayısıyla okulla ilişiğinizin kesilmesi bence olanaksız. Çünkü bu ancak bir disipli suçunun konusu olabilir.
Ancak hakkınızda yapılan suç duyurusundan alacağınız ceza 1 yıldan, yani adli para cezasına dönüşebilecek bir cezadan fazla ise okulla ilişiğiniz suçtan dolayı kesilir.
Ancak hatırlatmam gerekir ki bir yıl ve altında alınan cezalar için okul bir erteleyici neden; tabii aynı eylemi tekrar etmemek şartıyla.
okul ancak bu olay nedeni ile disiplin soruşturması yapar ve idare olarak ilişiğin kesilmesine karar alırsa o takdirde ilişiğiniz kesilir..
normal prosedür de budur..
yani sizi savcılığa ihbar eden makam ayrıca okul disiplin kuruluna da ihbar edecektir..
sevgi ve saygılarımla..
internet bağlantısı ve ipler babamın üzerinde gözüküyor.bu durumda ben suçlanamam sanırım.
suç kanıtlanırsa ceza tahmini olarak nasıl olur?
Alıntı:
mao zedong rumuzlu üyeden alıntı
internet bağlantısı ve ipler babamın üzerinde gözüküyor.bu durumda ben suçlanamam sanırım.
suç kanıtlanırsa ceza tahmini olarak nasıl olur?
Anlayamadım. Yani siz suçlanmayıp babanız suçlanırsa bu iyi bir şey mi?
Saygılar,
Alıntı:
korugan rumuzlu üyeden alıntı
Anlayamadım. Yani siz suçlanmayıp babanız suçlanırsa bu iyi bir şey mi?
Saygılar,
ip ile ilgili konuyu daha iyi kavramak açısından sormuştum