Hisseli tapuda satış iptali
iyi günler
4 hisseli (her kişide ayrı ayrı tapu bulunuyor) tapuda hissedarlardan birisi kendi hissesini bir müteahhite sattı ancak satarken diğer hissedarlara sormadı.yani alım önceliğimizi kullanamadık.
Tapu müdürlüğünden öğrendim ve tapuda satış yapılmamış sanırım noter satışı yapmışlar.
bu satışı bozdurabilirmiyim ?
hangi mahkemeye ne gibi bir dava açmam gerekir ?
şimdiden teşekkürler...
saygı
Re: hisseli tapuda satış iptali
iyi biliyormusunuz satsa tapuda görünür,
kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde yapılır..
bu inşaat sözleşmesi olmasın sakın..
sevgi ve saygılarımla..
Alıntı:
erdiken rumuzlu üyeden alıntı
iyi biliyormusunuz satsa tapuda görünür,
kat karşılığı inşaat sözleşmesi noterde yapılır..
bu inşaat sözleşmesi olmasın sakın..
sevgi ve saygılarımla..
tapuda satış yok bu hissedar paraya sıkışık olduğu için müteahhite sattı ve karşılığında daire değil para aldı.
orayı satın alan müteahhit bize hissedar oldu kısacası.
ben bunu nasıl bozdurabilirim öncelik hakkımı nasıl kullanabilirim.
Anlaşılan taşınmaz satış vadi yapılmış.
taşınmaz satış sözleşmesi yapıldıktan sonra dava açarak önalım hakkınızı kullanabilirsiniz.
Alıntı:
av_alper rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşılan taşınmaz satış vadi yapılmış.
evet ama ben bu satışı nasıl iptal ettirip önceliğimi kullanarak orayı alabilirim...
Alıntı:
illemez rumuzlu üyeden alıntı
evet ama ben bu satışı nasıl iptal ettirip önceliğimi kullanarak orayı alabilirim...
sn. illemez;
öncelikle sizi yanıtlayan diğer arkadaşların da belirttiği gibi dava açıp satışın iptalini sağlayabilirsiniz.
Ancak 4 hak sahibi olduğunuz için herbirinizin ön alım için eşit hakkı bulunmaktadır.
Bu durumda ortaklığın bitirlmesi için açacağınız 2.davada diğer ortaklar da ön alım hakkını kullanabileceğinden (müteahit destekli)daha dönce satış yapmış olan hisse sahibinin elinin daha kuvvetli olduğunu düşünüyorum.Sonuçta iş bu noktaya geldiğinde en fazlayı veren alacaktır.
saygılar.
Re: Hisseli tapuda satış iptali
saygılar,bu hisseli konuya bende müşterek olmak isterim...10500m2 bir arsanın 1/3 hissesi benim.İfrazlattırmak istiyorum fakat kimse yanaşmıyor,ne yapabilirim avukata versem bu iş çözülürmü?...masrafların hepsi üstüme kalırmı?