Sezer'den birleşik pusulaya onay
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, genel seçimlerde bağımsız adayların da birleşik oy pusulasında yer almasına ilişkin Anayasa değişikliği kanununu onayladı.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bağımsız adayların, 22 Temmuz'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi'nde birleşik oy pusulasında yer almasını öngören 5659 sayılı “2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun”u onayladı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, kanun yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.
Hürriyet/(a.a)
Re: Sezer'den birleşik pusulaya onay
İnşallah birileri düşündüğü hinliği yapmaz.
Düşünsenize 600 kişinin bağımsız aday olduğunu..
Birleşik oy pusulasında bağımsız adayların da yer alması size mantıklı geliyor mu?
%10 barajı yetmedi, bir baraj daha koyalım anlamına gelmiyor mu?
Galiba AKP, CHP ve de sayın Cumhurbaşkanımız bu antidemokratik uygulamada mutabakata varmış görünüyorlar.
Kutlarım kendilerini.
Bir "değerli" politikacımız da "dağdan inip düz ovada siyaset yapsınlar" demişti, ama bu oy pusulası hakkında sessiz kalmayı tercih ediyor. Acaba onun "düz ova" dediği yer "Kandil Dağı'nın yanındaki düzlük olmasın.
Demokrasi yolunda bir kaç fırın ekmek yememiz gerekecek galiba.
Sayın Abbas Bilgili,
Bu adamların siyasette olmasını ben de içime sindiremiyorum.
Ama haklısınız. Siyasette atraksiyonlar başladımı, kimin ne kadar nasıl yapacağı da belli olmaz.
Artık bu tip oyunlarla birşeyler elde etmeye çalışmak bence de doğru değil.
Size katılıyorum.
Saygılar,
Aslında ben hem katılıyorum Sayın Abbas Bilgili ye hem Katılmıyorum.
Katılıyorum çünkü bu yapılanın gerçek bir demokrasiye bağdaşmayacağını düşünüyorum öncelikle , okuma yazma sorunu olanlar veya adayın çok olması durumunda pek hakkaniyetli olmayacağı ortadadır. Bu sayede milyona yakın oyun çöpe gideceği yada geçersiz sayılacağıda başka bir gerçektir.
Katılmıyorum çünkü eski sistemde bağımsız adayların kendi oy pusulalarını seçim sandıklarına kendilerinin dağıtması kontrol etmesi bittikçe yenilemesi gerekiyordu. Böylece aday koşturup duruyor çoğu yere yetişemiyor bazı sandıklarda ciddi sorunlar yaşıyordu. Daha kötüsü oy verme mahalline giren birisi bağımsız adayın oy pusulalarını cebine koyup gittiğinde ona oy vermek isteyenler veremiyordu.
Bu ikilem içerisinde bu demokratik olmayan kabulun en mantıklı nasıl düzelebileceğinide düşünüp duruyorum.