Re: Kredi kartı kefilliği
İmzaladığınız söleşmede borcun tamamına mı kefil olduğunuz belirtildi yoksa siz imzalarken bu kadar verilmesi uygundur ve ben sadece bu kadar borcamı kefil oluyorum diye imza attınız sözleşmenizi incelemeden size bu konuda bilgi verilmsi pek sağlıklı olamaz kanaatindeyim.Borcunuzu kapatmak isterseniz alacaklı vekiliyle görüşmeniz daha uygun olur yada ilgili icra müdürlüğüne para yatırmanız mümkündür.
Gelelim diğer sorunuza süreler başlama tarihi sizin elinize ulaşan tarihten itibaren başlayacaktır yani bugün tebligat elinize geçti ise mal beyanı veya itiraz için sürelerinizde bugünün tarihi esas alınacaktır
İmzalamış olduğum kredi kartı talep sözleşmesinde borcu garanti edenin adı soyadı imzası bölümü var birde banka yetkilisinin verilecek kart kredi limit olarak 100.000.000 TL verilmesi uygundur denmiş ve yetkililer tarafından imzalanmış. Kredi kartı almasında sakınca yoktur denmiş. Arka taraftaki sözleşme hükümleri çok küçük yazılmış ve borcun tamamına mı yoksa belli bir kısmına mı kefil olduğum bölümü dikkatle okumama rağmen bulamadım.
Lütfen çok acil yardımcı olursanız sevinirim.
Borcu garanti ettiğinize göre tüm borca kefil olmuşunuz en azından ben bu şekilde anlıyorum dediğim gibi sözleşmeyi incalemeden sağlıklı bilgi vermek pekte mümkün değil.
Bence en uygunu alacaklı vekiliyle görüşmeniz olacaktır. Saygılar
Özür dilerim,
alacaklı vekiline ne demem gerekiyor. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Şimdiye kadar mahkemenin m sinden haberim ilktu bu da gelecekmiş. 11 yıl önce kefil olduğum şahsı hatırlamıyorum bile. Lütfen alacaklı vekiline neler sormam gerektiği konusunda yardımcı olursanız. Size de çok zahmet veriyorum ama bu konuları soracak kimsem yok. Şimdiden teşekkürler.
Bende böyle bir konu arıyacağım hiç aklıma gelmezdi. Aynı sizin gibi 1996 yılında kefil olduğum ve kime kefil unuttuğumu unuttuğum bir icra zarfı 25/06/2007 tarihinde geldi. Kanımca biz bu parayı paşalar gibi ödeyeceğiz.
yalnız duyduğum kredi kartına kefil olunduğunda kaç liralık limiti var ona göre itiraz hakkımız oluyormuş. Ve limit artırımında kefile sordunuz mu diyebiliyormuşuz. Ama bir kaynak bulamadım.