Re: ADLİ YARDIM nedir? Nasıl yararlanılır?
Sayın aart,
Afedersiniz ama avukat arkadaşlardan nasıl bir cevap bekliyorsunuz.
Eşin dostun tavsiyesine bile itibar etmiyorsanız, sihirli bir formül mü bekliyorsunuz. Mesela, esmer olup kilo-boy oranı şu olan yeşil gözlüler boşanma davalarında başarılı olamazlar, sadece ceza davalarına bakabilirler gibi.....
Saygılar,
Alıntı:
korugan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın aart,
Afedersiniz ama avukat arkadaşlardan nasıl bir cevap bekliyorsunuz.
Eşin dostun tavsiyesine bile itibar etmiyorsanız, sihirli bir formül mü bekliyorsunuz. Mesela, esmer olup kilo-boy oranı şu olan yeşil gözlüler boşanma davalarında başarılı olamazlar, sadece ceza davalarına bakabilirler gibi.....
Saygılar,
Sayın korugan,
Sözlerimi çarpıtmanıza gerek yok. Böyle bir sihirli formule de gerek yok. Merak etmeyin bu işin içinde olanlar anladı ne demek istediğimi..
Aynı şehir içinde avukatlık yapanlardan biri, bir vekalet davası için 4.5 milyar, diğeri 1500 dolar, 3.sü "500 e hallederiz abi" diyorsa, bu konu üzerinde biraz kafa yormak gerekir sanırım.
Saygılar
Sayın aart,
Sayın korugan son derece haklı bence.
Sorduklarınızda bir tutarlılık yok. Avukatlar ne cevap versinler ki.
Herkes farklı ücret istiyorsa hakemliği onlar mı yapacaklar.
Baronun ücret tarifesine bakın bence.
Saygılarımla
Alıntı:
jmathilda13 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın aart,
Sayın korugan son derece haklı bence.
Sorduklarınızda bir tutarlılık yok. Avukatlar ne cevap versinler ki.
Herkes farklı ücret istiyorsa hakemliği onlar mı yapacaklar.
Baronun ücret tarifesine bakın bence.
Saygılarımla
Ben örnek verdim hanımefendi, eleştiri değildi yaptığım. Avukat değilim gerçi ama neden farklı fiyatlar verildiğinin açıklamasını da yapayım burda. Yazdıklarım da tamamen tutarlıdır.
Baro'nun ücret tarifesi bir limit çizer. Ama bütün davaları bir kategoriye koyamazsınız. Öyle olursa zaten avukatlara da gerek kalmaz.
Yine örnek olarak, iki tarafın karşılıklı anlaşarak boşandıkları bir dava ile, arada çocuk vekaleti, nafaka gibi tartışmalı davaların seyri bir olmaz. Bu nedenle bu iki davaya aynı fiyat verilemez.
Ama benim burda sorduğum konu, bir avukat seçerken dikkat edilecek hususlar. Bunu da avukatlardan daha iyi bilecek bir kimse olamaz herhalde.
Bu konu hakkında bir araştırma var mı ? bir istatistik var mı insanlar nasıl avukat buluyorlar diye. yüzdesi var mı ? Yoksa herşey görücü usulü mü oluyor. Bunu soruyorum...
Ve böyle bir danışma hizmetinin iyi olacağından bahsediyorum.
Bu da çok basittir. Bilgisayar çağındayız..Baro olarak yada en basitinden bu formda bile, bir anket yaparsınız avukatlar arasında. Cevaplar toplanıp istiflenir.. istediğiniz avukat karşınıza çıkar..
Müşterilerden gelen talepleri en iyi avukatlar bilir. Şu, şu talepler geldiğinde ben o davaya bakmam der örneğin. Ya da biri taksit yaparım der, diğeri peşin çalışırım der...
En basitinden bu soruyu soracak bir merci bile yok.. Ben de böyle bir destek olursa iyi olur diyorum.. Yani sadece parası olmayanın değil, parası olanın da yönlendirilmeye ihtiyacı var..
Saygılar...
Alıntı:
aart rumuzlu üyeden alıntı
Müşterilerden gelen talepleri en iyi avukatlar bilir.
...
Avukatın müşterisi olmaz; müvekkili yada başa bir ifade ile vekil edeni olur.
Mesleği cok fazla bilmediğiniz sorduğunuz sorularda ki boşluklardan belli oluyor.
Avukatlık tamamen güven ilişkisine dayalı bir meslektir. Ve bir müvekkil adayı için en iyi ve önemli kriter güvenebileceği, hayatını sırlarını açabileceği, itibarını teslim edeceği kişinin güvenilir olmasıdır.
Avukatlar kavun değildir koklayıp anlaytasınız , bu iyidir kötüdür diye.
Görüşmeler yaparsınız ve seçersiniz.
Bu tür forumlarda bunun cevabını bulacağınız ise şüpheli.
ama içinizi ferahlatalım; Ülkemizdeki avukatların oldukça büyük çoğunluğunun işini düzgün yaptığı bir gerçek.
Bir avukatın müvekkilinden beklediği iki şey sağlanırsa büyük fayda yaşarsınızç Bunlar;
1- hiç bir şeyin saklanmaması ve sır olarak kalmaması. Bir avukat bilmesi gereken şeyı sonradan şu veya bu şekilde öğrenirse hayal kırıklığı yaşar .
2. Ödemelerinin vaad edilen zamanda ve rakamda yapılması.
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Avukatlar kavun değildir koklayıp anlatasınız , bu iyidir kötüdür diye.
:)