Belediyeden 1 ay once ruhsat aldım.Ve bugun yanlıs hesap yaptıklarını ve binanın kotunu değiştirmek için bir takım girişimler yapıyorlar.Ruhsatım elimde insaatıma baslasam sorun çıkarabilirler mi?
Printable View
Belediyeden 1 ay once ruhsat aldım.Ve bugun yanlıs hesap yaptıklarını ve binanın kotunu değiştirmek için bir takım girişimler yapıyorlar.Ruhsatım elimde insaatıma baslasam sorun çıkarabilirler mi?
evet..
idare işlemini geri alabilir..
siz o inşaat ruhsatına binaen binayı bitirseniz bile iskan ruhsatı alamazsınız...
sevgi ve saygılarımla..
İnşaata başlamış olsaydım da sonradan da bunu yapma hakları varmıydı peki.Yazılı bir evrak vermeleri gereklidir mutlaka.Teşekkür ederim yardımlarınız için :)
İdare hukuka uygun iadari işlemi geri alamaz.İnşaata başlamanız hukuka aykırı idari işlemin geri alınmasına engel teşkil etmez fakat geri almanın belli bir süre içinde (dava açma süresi)olabileceği kabul ediliyor .
Sayın malborolight,
Başka bir forumda da, elimde belediyeden ruhsatım olduğu halde yan komşu inşaatın durdurulması için mahkemeye şikayet edecekmiş, edebilir mi diye soruyorsunuz.
Açıkçası kafam karıştı. Hem ruhsatım var beni nasıl mahkemeye verir diyorsunuz, hem de ruhsatınızın iptal edildiğini söylüyorsunuz.
Anlayamadım......
Saygılar,
Benim yazdıklarım sizin söylediklerinizden farklı.Bidaha yazayım.Benim ruhsatım elimde ancak sanırım belediyeye yakınlığıyla bilinen ve bana sınırı olmayan bir komsum benim ruhsatıma itiraz edeceğini söylüyor.Bu konuda buna bir yetkisi olup olmadıgını öğrenmek istemistim.Ben yada belediyenin vermiş oldugu bir ruhsatı (tüm yasal prosedüre uygun) neye dayanarak iptal edebileceğidir.Eş dost cıkarlarıyla hareket etme yetkileri olup olmadıgını sormak istemiştim.Konu buydu.
Saygılar...
Benim cevabım burda
Ruhsat müddeti:
Madde 29 - Yapıya başlama müddeti ruhsat tarihinden itibaren iki yıldır. Bu
müddet zarfında yapıya başlanmadığı veya yapıya başlanıp da her ne sebeple olur-
sa olsun, başlama müddetiyle birlikte beş yıl içinde bitirilmediği takdirde ve-
rilen ruhsat hükümsüz sayılır. Bu durumda yeniden ruhsat alınması mecburidir.
Başlanmış inşaatlarda müktesep haklar saklıdır.
İtirazı olan var mı peki buna
Aman ! Estağfurullah....
Sayın üyemiz malborolight
şu nick'iniz değiştirmenizi öneriyorum.
Sayın hafif malboro..
sanırım sigara markanız bu...afiyet olsun ama sigara süründürür malum..
gelelim konunuza..
elinizde presedüre uygun ruhsatınız varsa o ruhsatla ilgili yurdumdaki bütün şahıslar şikayette bulunma hakkına sahiptir...buna bende dahilim:)))...bu bir...
ikincisi. ruhsatınız yaslara uygunsa lütfen rahat rahat uyuyunuz...
saygılarımla