-
İstifaya Zorlanma
Merhaba,yaklaşık üç yıldır özel bir şirkette satış sorumlusu olarak çalışıyorum.Ancak askerliğimin yaklaşması ile birlikte gerek iş gerekse iş harici konulardaki taleplerim kulak arkası edilir oldu.Kısa bir süre önce de istifam istendi ve eğer istifa etmezsem başka bir şubeye gönderileceğim bildirildi(ÖRNEĞİN KARTAL'DA OTURUYORSANIZ KEMERBURGAZ'A YOLLUYORLAR GİBİ..).Bu konuda her türlü yönlendirmeye ihtiyacım var..
-
Re: İstİfaya Zorlanma
görev yeri tanımlamanızda bir esneklik var mı.
sözleşmeniz yazılı mı..
eğer görev yeri tanımınızda iş yeriniz semt yada ilçe olarak yazılı ise iş kanunu 22 maddeye göre sizin isteğinize bağlı..yeni yere gitmek istemezseniz size kıdem tazminatınızı ..v.s ödeyerek işten ayrılabilirsiniz.
sevgi ve saygılarımla.
-
Re: İstİfaya Zorlanma
Sayın VİNCENT,
Eğer yazılı yapılmış bir sözleşmeniz ve bu sözleşmede, şirketin diğer şubelerinde de çalışacağınızı kabul ettiğinize dair bir madde varsa yapabileceğiniz fazla birşey yok.
Eğer böyle bir yazılı onayınız yoksa, bu değişikliği size yazılı bildirmelerinden sonra, 6 gün içerisinde yazılı olarak kabul etmezseniz, değişiklik sizi kanunen bağlamaz. Sizi zorlayamazlar.
Ancak tazminatınızı verip işten çıkarabilirler ki, sizin yine de bazı yasal haklarınız kalır.
Mesela işyerinde 30 dan fazla çalışan varsa, işe iade davası dahi açabilirsiniz.
saygılar,
-
ne yapmalıyım?
Arkadaşlar forumunuza yeni üye oldum. böyle bir forum hazırladıgınız için tşk ederim.hazırlayanlarım ellerine saglık.
Benim sorunum şu:ben özel bir firmada 9 yıldır elktrik üzerine çalışıyorum.özelleştirmeden dolayı özel bir firma bu..
bizim amirlerimiz sonuçta kamu görevlileri.firmamız ihaleyi alırken bizimde teşviklerimizle kurum yetkilileri ihaleye maaş maddesi koydu.asgari ücretin ....katı gibi..
ancak firma bize bu maaşı vermedi.1.5 yıldır eksik maaş ödedi.bizde kuruma dilekce vererek hakkımızı istedik.daha dogrusu firmamızı kuruma şikayet ettik.16 kişi dilekçe verdik.şimdi kamu kurum amirinin dediğine göre vermezse ihale iptal edilecek.ancak firma halen anlaşma yapalım diyor .anlaşma yapmazsak ne kaybederiz. yaparsak ne kazanırız? ne yaparsak yanlış olur neyi zamanında yapmak lazım yada firmanın bize yapacagı bir oyun olabilirmi. birde 9 yıllık tazminatımız var. onunda saklı kalmasını istiyoruz..
İlginize teşekür ederim..
-
İstifaya Zorlanma