Kiracım Beni savcılığa vermiş
Herkese merhaba,
Kiracım 3 aydır kirasını ödemeyip bugün vericem yarın vericem diye geçiştiriyor. Kira borcumu verip çıkıcam dedi. Kamyonetle dükkanını boşaltmaya geldiğinde bende bana olan borcunu vermden dükkanı taşımasına izin vermeyceğimi söyledim. Çekip gitti ve bugün arayıp dükkanını gasp ettiğimi ve bu nedenle savcılığa verdiğini söyledi. Bende dükkanın anahtarı bile yok kendisi kapısını çekip gitti ben dükkanı taşımasına izin vermeyince. Ne yapmam gerekiyor.
Kiracım ile aramda yapılmış herhangi yazılı bir kontrart yok ayrıca, suana kadar ki verdiği kiraları da elden verdi ve elinde bana kira verdiğine dair herhengi bi belge yok.
Acil cevaplarınızı bekliyorum.
Re: Kiracım Beni savcılığa vermiş
kiracınızın dükkanı boşaltmasına engel olduğunuzu itiraf ediyorsunuz..bu suçdur sayın dükkan sahibi...alacak verecek ilişkisinden farklı bir suç.alacağınız varsa ki var diyorsunuz siz kendi yöntemlerinizle tahsile kalkamazsınız(taşınmasına engel olarak mesela ).avukat tutarak ilamsız takip yöntemiyle alacağınızı yasal yolla almayı deneyiniz...aksi türlü olay çok boyut değiştiriecek.
Kiracım Beni savcılığa vermiş
bu habere göre;
http://216.239.59.104/search?q=cache...lnk&cd=5&gl=tr
borçlar kanunun 267. maddesine göre kiracının eşyalarına el koyma hakkım varmış.
Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim.
bak buldunuz asıl size lazım olan yasal yolu..
kiracının taşınan kişinin malına el koyması farklı...avukatınız yada sizin savcılıktan böyle bir karar çıkararak yapması farklıdır...borçlar kanunu 267.madde bunu düzenlemiş zaten..
sanırım yasal yol anlaşılmış oldu..
cevabınız için teşekkür ediyorum. ben 267. madde için bir dilekçe vericem. Bu saatte gidip gerekli işlemleri yapmam mümkün mü bugün, yoksa yarına mı kaldı. Birde benim hakkımda bulunduğu suç duyurusu ciddi sonuçlar doğurur mu ? sonuçta ben kendisine karşı kaba kuvvet kullanmadım.Sadece Borcunu verip istediğini yapabileceğini söyledim.Acil cevaplarınızı bekliyorum.
nöbetçi savcılığı başvurabilirsiniz..ilgili gece taşınabilir:kaçabilir diyerek..
sizin hakkınıda verilen dilekce hakkında bişey söylemek zor...mutlaka savcı ifadenezi alacaktır
Öncelikle cevabınız için tekrar teşekkür etmek istiyorum.
Savcılığa hapis hakkımı kullanmak istediğime dair bir dilekçe ile gittim fakat, savcılık böyle bir hakkım olmadığını söyledi.
Kiracımın suana kadar ödememiş olduğu kiralar için herhangi bir ihtarname yollmadım. Kiracnın malları üzerinde hapis hakkını nasıl kullanabileceğime dair bilgi verirseniz sevinirim.
Tekrar belirtmek istiyorum, kiracının bana 3 aylık borcu var ve ben suana dek herhangi bir ihtarname yollamadım. Bende bu hakdan yararlanabilirimiyim.
Saygılarımla,
İcra Müdürlüğüne hapis hakkını kullanmak istediğiniz dair dilekçe vereceksiniz. Gerekeni icra müdürü yapar.
Evet icra dairesi çözer bu olayı yalnız kaçırılan bir şey de var ki elimizde sözleşme yok.
Bunun için icra dairesinden resmi işlem yapamayız. Öncelikle malını hapis hakkınız, mal sahibi olmaktan dolayı var. Siz o kişiye, kendisinin kiracı olduğuna dair ve kira borcuna onay veren bir metin imzalatmaya çalışın. Eğer bunu yapmazsa menkullerini elinizde borca karşılık tutacağınızı bildirin.
Daha sonra hapis hakkını resmi yollarla gerçekleştirebilir ve alacağınızı mahkeme önünde delillerle talep edebilirsiniz.
Herkes iddiasını ispat etmelidir. Sizin için bir sözleşme yoksa onun için de bir sözleşme yok. Hukuki prosedürü yukarıdaki gibi izlemenizi tavsiye ederim.
İyi günler dilerim.