Kamuda memur iken avukatlık stajını usulsüz yapanlara dair müeyyideler
Kamuda memur iken avukatlık stajını usulsüz yapanlara ilişkin müeyyideler nelerdir?
Re: Kamuda memur iken avukatlık stajını usulsüz yapanlara yaoılan müeyyideler
Aşağıdaki madde uyarınca, staj listesinden silinir ve stajınızı yeniden yapmak zorunda kalırsınız.
Türkiye Barolar Birliği
Avukatlık Staj Yönetmeliği
Staj Listesinden Silinme
Madde 32- Avukatlık stajı için Avukatlık Kanununun ve Yönetmeliğin öngördüğü şart ve nitelikleri yitirenler, esasen bu şart ve niteliklere sahip olmadıkları staja başladıktan sonra anlaşılanlar, staj listesinden silinme isteminde bulunanlar, stajın kesintisiz yapılacağı kuralına uymayanlar, meslek kurallarına ve Yönetmelik ile belirlenen esaslara yazılı uyarıya rağmen uymamakta ısrar gösterenlerin adı, Baro Yönetim Kurulu kararı ile staj listesinden silinir.
Re: Kamuda memur iken avukatlık stajını usulsüz yapanlara dair müeyyideler
Bu durumda olan ben değilim
Yakın çevremde bu şekilde usulsüzlük yapan bir şahıs var ve bununla övünerek insanları aşağılamaya çalışıyor.
Cezası yok mu bu işin, sadece stajı mı yenilenir
İkinci bir şey; bu şahsın bu usulsüzlüğünü nereye bildirilir.Nasıl etkili olur.
Stajı almış olduğu Baronun malesef durum hakkında bilgisi olmasına rağmen işlem yapmamakta...
Hukuk amacıyla kurulmuş olan müessese kendisi kuralsızlık yapmakta; işin tuhaf yanı bu.
Bugün kuralsızlık yapan bir kişi öte tarafta insanları ve 'gerçek' hakları nasıl savunur ki?Soruyorum sizlere..