Webmaster siteyi vermiyor
İyi günler. Ben yerel bir gazete sahibiyim ve iki ay önce gazeteye ait bir web sitesi oluşturmak için bir webmaster ile görüstüm. Benim internet ortamı ile ilgili bir bilgim olmadığı için istediği fiyatı direk kabul ettim. Site kuruldu ve bu zaman içinde ben buna 350 ytl banka havalesi ile gönderdim. Bu kişi ne bana bir şifre verdi nede başka bişey. İstediğimdede siteyi kapatmakla tehtit etti. Daha sonra yeniden para istedi bende vermiyeceğimi ve sitenin şifrelerini istedim. Öyle dedikten sonra site kapatıldı. Bir hafta sonra siteyi açarak içeriğinde oynama yaptı. Kendisi kafasına göre haberler, resimler ekliyor.. Bu konu hakkında neler yapabilirim, haklarım nelerdir, sonuçları neler olur. Şimdiden çok teşekkür ederim..
Re: Webmaster siteyi vermiyor
Olay borçlar hukuku ile ilgili olup, eser sözleşmesinin hükümleri uygulama alanı bulacaktır. İş bedeli taraflar arasında önceden kararlaştırılmadığı gibi, iş bedelinde de uyuşmazlık bulunduğundan, yapılan işlerin bedelinin Borçlar Yasası'nın 366. maddesi hükmüne göre belirlenmesi gerekmektedir. Yani, "Evvelce kararlaştırılmamış veya takribi bir surette kararlaştırlmış olan bedel, yapılan şeyin kıymetine ve mütaahhidin masrafına göre tâyin edilir." Avukatınıza danışarak, eserin teslimi ve haksız fiil dolayısıyla tazminat talebinde bulununuz.