Anlaşmalı Boşanma ve Temyiz
Sizi bulmuşken sorularımı sıralıyayım. Geçenlerde bir anlaşmalı boşanmaya tanık oldum.Anlaşma uyarınca müşterek cocuk haftada 1 gün baba ile görüşmesi gerekmekteydi ve taraflar aynı anlaşma uyarınca gerekçeli karar yazılmadan temyizden feragat etmişlerdi.Daha sonra mahkeme kalemi bu anlaşmaya aykırı şekilde çocugun haftada 2 gün baba ile görüşmesine izin verildiği şeklinde bir gerekçeli karar yazdı.Bizde bunu temyiz ettik fakat; mahkeme kalemi temyizden önceden feragat ettiğimiz nedeni ile temyiz talebimizi reddetti.Sorun şu ki müşterek çocuk astım hastası ve sürekli bakıma ihtiyacı var haftada 2 gün baba ile görüşmesi saglığı açısından tehlike arz ediyor.Temyiz aşamasında tedbir talebimiz var ama hukuksal olarak bu talebimizi bir madde veya içtihada dayandıramadık.Sonuç olarak temyiz aşamasınıda bu konuda bir tedbir kararı çıkması ihtimali ve dayanağı ne olabilir.Şimdiden saolun
Re: AnlaŞmali BoŞanma Ve Temyİz
Neden temyiz düşündünüz ki,kararda maddi hata var diyerek tavzih isteyebilirsiniz.
Re: Anlaşmalı Boşanma ve Temyiz
Anlasmali olarak bosanma davasi actik ve dava sonuclandi. Fakat 15.05.2007 de karsi taraf temyize gitti. Ama dosyam halen yargitaya yollanmamis. Cesitli yerlerden arastirdim ve edindigim bilgiye gore bazi produsurler varmis harc parasi vs. Gecen belli bi sure sonrasinda bu prosudurler yerine getirilmedigi takdirde temyiz gecersiz olurmus. Acaba bu temyizin gecersiz olmasi icin ne kadar zaman gerekir. Prosudurler maximum ne kadar surede sona erer. Saygilarimla...
Öncelikle taraflardan birinin, kararı tebliğe çıkarması gerekmektedir. Size gerekçeli mahkeme kararı ya da karşı tarafın temyiz dilekçesi tebliğ edildi mi? Edilmedi ise, muhtemelen karar tebliğe çıkarılmamaıştır. İlgili mahkeme kalemine giderek bu hususları netleştiriniz.
ilgili mahkeme kalemini aradim. dosyada hic bi eksik olmadigini fakat bekledigini soyledi. simdi ne yapmam gerekiyor. neden yollanmadigini sordugumda bi fikirlerinin olmadigini soylediler...
avukatim temyize karsi taraf gittigi icin onlarin harc parasini felan yatirmasi gerektigini soyledi. temyiz karari teblig edilmis. bunlar harci yatirmazsa temyiz dusermi yada yatirildiysada yargitaya yollanmiyosa temyiz dusermi.
Yatırılmayan temyiz harcı ise, zaten temyiz işlemi gerçekleşmez. Bu nedenle telefonla bilgi almak yerine bizzat gidip durumun ne olduğunu öğrenin.
Cevabiniz icin tsk ederim fakat kalemi aradim hic bir eksik olmadigini dosyanin tamam oldugunu fakat gonderilmedigini soyledi. Nedenisi sordugumda hic bi fikri olmadigini soyledi. Kaleme bizzat gittigimde ne yapmam gerekiyor.
Esas defterini açın, dosyanızın esas numarasının yazılı olduğu satırın sonlarına doğru bakın, temyiz edildi ise orada ne zaman kim tarafından temyiz edildiği yazar. Telefonla ya siz meramınızı anlatamazsınız ya da karşı taraf anlayamaz, ya da işlerin yoğunluğundan karışıklık yaşanmış olabilir. Bu nedenle gidip gözünüzle görmeniz yararınıza olacaktır.
Su anda yurtdisinda oldugum icin mahkemeye bizzat gidebilmem imkansiz ve bana yardim edecek bi yakinimda yok.