-
Bağ-Kur Hakkında
Saygıdeğer hukukcular ben öncelikle şimdiden vereceğiniz cevaplardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.
Benim sorunum zamanında 1993'te bir şirkette ortaklığım vardı 2000 yılından sonra şirket müdürü ve diğer ortaklar ortadan kayboldu bu sebeble şirkettten düşmek amacıyla bir avukat tutarak 2001'de mahkemeye başvurdum mahkeme 28.12.2002'de şirketten çıkarılmam yönünde karar verdi daha sonra 2006'da çıkan bağkur yapılandırmasından yararlanmak için bağkur'a başvurdum ama bağkur mahkeme kararının onaylatılmadığını söyledi.Bunun üzerine hemen onay için mahkemeye bavurdum mahkeme 12.07.2006 tarihi itibariyle onay verdi.bu belgelerle yeniden bağkura başvurdum bağkur o gün itibariyle iş terkini 28.12.2002 olarak kabul edip buna göre borç çıkardı ve borç tutarının tamamını ödedim.Daha sonra internetten yaptığım araştırma neticesinde terk tarihinin 12.07.2006 olarak değiştiğini ve borcumun 15,745,75 ytl olduğunu yatırdığım paranında fazla ödeme olarak gözüküyordu bunun üzerine hemen bağkur'a gidip bunun neden böyle olduğunu sordum bağkurdaki memur yapılandırmadan sonra bir kurulun toplanıp böyle bir karar aldıklarını söyledi ve bana şunu söyledi yeniden mahkemeye başvurularak karar onay tarihini 2002'ye çekebileceğini söyledi böyle bir durunum hukuki durumu hakkında sizin yardımlarınızı bekliyorum.
Sayğılarımla...