Hafif ceza yedim Ama sabıka Kaydım var
Merhaba sayın avukatım.
bundan 2 yıl önce internet de kızla tanıştım 2 aydır beraber olduk uzun zamanındır konuştuk erkek arkadaşının oldugun sürece duyunca şok oldum ve sinirledim birbirine küfür ederek msj çekti babası bana sikayetçi oldu tabiki şuçlu olduk mahkeme bitti 600 ytl para cezası verildi ödedim fakat sabıka kaydına geçmiş ben adam öldürmedim hırsızlık yapmadım tecavüz etmedim bu bir hakaret olmuş bunu nasıl silebilirim 2 gündür aklım başım sabıka kaydım da lütfen yardımcı olacak kişi varmı veya da cumhuriyet baş savcılına dilekçe mi vermem gerekiyor verisem sabika kaydım silermi? büyük bi şuç değildir.. lütfen yardımcı olursanın seviririm bilgilerimi ARZ EDERİM...
Re: Hafif ceza yedim Ama sabıka Kaydım var
Alıntı:
DJ_EFE82 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba sayın avukatım.
bundan 2 yıl önce internet de kızla tanıştım 2 aydır beraber olduk uzun zamanındır konuştuk erkek arkadaşının oldugun sürece duyunca şok oldum ve sinirledim birbirine küfür ederek msj çekti babası bana sikayetçi oldu tabiki şuçlu olduk mahkeme bitti 600 ytl para cezası verildi ödedim fakat sabıka kaydına geçmiş ben adam öldürmedim hırsızlık yapmadım tecavüz etmedim bu bir hakaret olmuş bunu nasıl silebilirim 2 gündür aklım başım sabıka kaydım da lütfen yardımcı olacak kişi varmı veya da cumhuriyet baş savcılına dilekçe mi vermem gerekiyor verisem sabika kaydım silermi? büyük bi şuç değildir.. lütfen yardımcı olursanın seviririm bilgilerimi ARZ EDERİM...
Konu yanlış yerde açılmış ama yinede sorunuzu özetle cevaplayayım.Para cezanızı ödemenize müteakiben cezayı veren mahkemeye bir dilekçe ile başvurun.Dilekçe örneklerini sitenin ceza hukuku bölümünün en üstünde adli sicil kaydı başlığında bulabilirsiniz.Her ne kadar bu sitede "Adli sicil genel müdürlüğüne başvurmak yeterli" denildi isede hükmü veren mahkemece yerine getirme fişi tanzim edilmeden adli sicil kaydınız silinmez.Adli sicil kaydınız başvurunuza müteakiben en geç 15 gün içinde sonuçlandırılır.Adli sicil kaydınız silinerek arşiv kaydına alınır.Bazen adımları dahi dikkatli atmak gerekiyor.Geçmiş olsun.