Merhabalar ben bir konuda fikrinizi almak istiyorum.Avukatların ücreti peşin istemesi normal mi?
Printable View
Merhabalar ben bir konuda fikrinizi almak istiyorum.Avukatların ücreti peşin istemesi normal mi?
Son derece normal...
Sizin öneriniz nedir sayın _SU_ ?
Bu konuda bir problem yaşıyorsanız bizlerle paylaşabilirsiniz.
Saygılar.
ben avukat değilim..
avukata ücret peşin ödenmediği takdirde dava lehe bile sonuçlansa
ilgili ödemek taraftarı olmuyor..
ancak çoğu peşin kalanı da dava seyri sırasında ödenebillir..
sevgi ve saygılarımla.
Avukat işle ilgili giderleri karşılamak üzere avans isteyebilir. Avansın işin gereğini çok aşmamasına, avanstan yapılan harcamaların müvekkile zaman zaman bildirilmesine ve işin sonunda avanstan kalan paranın müvekkile geri verilmesine dikkat edilir.
Kredi kartına 10 taksit mi yapılmalı aceba :eek:
Yok artık :)
Yine hatırlatmak gerekir ki, avukatlık bir serbest meslek olmakla birlikte aynı zamanda bir kamu hizmetidir.
avukat ücretleri konuşulmuşken bende fikrimi yazayım izninizle..
ben anlaşmalı boşanma için konuştuğum avukat bey benden 2000 ytl istedi..bu bana göre yüksek bir rakamdı..anlaşmalı boşanma için yani....herhangi bir muhakelefetin olmadığı kronik çekişmelerin mal paylaşımının olmadığı çocukların velayetlerinin problem olmadığı bir boşanma idi...adı üzerinde anlaşmalı boşanma..
neyse
ben bahsettiğim boşanma işini kendim yaptım..önce dilekçemi yazdım bildiğim şekilde(sizin yazdığınız gibi kesinlikle olamaz elbet)....anlaşma maddelerini ekledim protokele ve imzaladık ayrılacağım eşimle..
ertesi gün birliklte gittik tevzi bürosuna...arkasından vezneye...komik denebilecek bir harç yatırdım...üst katlarda nüfus dairesine gidip gerekli nüfüs kaydını aldım..arkasından eşimle ilgili mahkemenin hakimine çıktım...anlaşmalı boşanma bize yardımcı olunuz dedim...sabah 09 da gelin dedi...sabah 09 da boşadı bizi...1 hafta sonra gene ayrıldığım eşimle gidip kararı aldık ve hemen oracıkta kesinleştirdik...
özetle diyeceğim şu ki....rakamlar dahada yumuşatılabilir..yani bakılacak olaya göre değişmeli rakamlar...mesela bana avukat bey 2000 ytl değilde 500-750 ytl dese idi...vekalat verecektim..malesef demedi..
bu arada rakamlarınız fahiş.... haketmiyorsunuz felan demiyorum...sakın yanlış anlaşılmasın..emeğe hele mental emeğe saygım sonsuz..çünkü bende mental emekle geçiniyorum
saygılarımla
Geçen bir dolabı benim eve çıkarmak için taşıyıcı aradım.
Benden 60 YTL istedi. Ben de kendim çıkardım
Dişçi benden diş temizlemek için 100YTL istemişti, ben de köpeğime temizlettim :P