Kefilin Maaştan İcra Kesintisi
Herkese selamlar ve saygılar,
Ben bir arkadaşa bankadan tüketici kredisi çekmesi için kefil oldum ve benim gibi bir arkadaşım daha ona kefil olduk(2 kefil) asıl borçlu borcunu ödememişti .Asıl borçludan ve benimle birlikte öbür kefilinde maaşlarımızdan icra kesintisi oluyor ve her ay maddi açıdan çok sıkışıyorum, maaşımdan olan icra kesintisinin bittikten sonra ben asıl borçludan benden kesilenin hepsini geri alabilirmiyim.nasıl olacak yardımcı olacaklara şimdiden çook teşekkür ederim.
Re: Kefilin Maaştan İcra Kesintisi
her ay bordronuzdan kesilen miktarı gösteren belgeyi muhafaza edin..o belgeyle ilamsız takip yapabilirsiniz sanırım
Alıntı:
klmakn rumuzlu üyeden alıntı
her ay bordronuzdan kesilen miktarı gösteren belgeyi muhafaza edin..o belgeyle ilamsız takip yapabilirsiniz sanırım
teşekkür ederim
bana başka yardımcı olacak yokmu?
maaşınızdan kesilen kısmı ayrı ayrı
yada bekletip toptan faiziyle icraya koyabilirsiniz..
sevgi ve saygılarımla...
Alıntı:
erdiken rumuzlu üyeden alıntı
maaşınızdan kesilen kısmı ayrı ayrı
yada bekletip toptan faiziyle icraya koyabilirsiniz..
sevgi ve saygılarımla...
sayın erdiken,bunu nasıl yapacağım elimde bir belge yokki sadece bordromda icra kesintisinin miktarı yazıyor okadar yardımcı olursanız teşekkür ederim
icra kesintisinin niktarı yazar ama kurumunuz o kesintinin hangi dosyaya gittiğini size yazılı olarak verir bu bir
ikincisi kurumunuza gelen maaş haciz müzekkeresinde hangi icra müdürlüğü olduğu ve kesilecek toplam miktar yazacaktır...
sanırım sorunuzun cevabı oldu...
Alıntı:
klmakn rumuzlu üyeden alıntı
icra kesintisinin niktarı yazar ama kurumunuz o kesintinin hangi dosyaya gittiğini size yazılı olarak verir bu bir
ikincisi kurumunuza gelen maaş haciz müzekkeresinde hangi icra müdürlüğü olduğu ve kesilecek toplam miktar yazacaktır...
sanırım sorunuzun cevabı oldu...
Çok teşekkür ederim,ben kendi borcumu ödüyorum ama işte kefil olduğum şahıs yüzünden icraya düştüm ve maaşımdan her ay kesinti yapılıyor inşallah bir avukat vasıtasıyla maaşımdan kesinlen icra kesintisi bitince bu kişiden icra yoluyla alırım ve inşallah bir sorun olmaz çünkü evliyim ve birde maaştan icra kesintisi olunca geçim çok zor oluyor şididen bana yardımcıolacak ve yol gösteren arkadaşlara teşekkür ederim
Borcu ödeyen kefil alacaklının haklarına halef olur. Borç bittikten BK 496 gereğince "Kefil eda ettiği şey nispetinde alacaklının haklarında ona halef olur "
BK 499 gereğince "Alacaklı mekfulunbihi tediye eden kefilin borçluya rucu hakkını kullanmaya ve elinde bulunan rehinleri nakde tahvile medar olabilecek senetleri ona teslime mecburdur.
Borç bir gayrimenkul rehin ile temin olunmuş ise alacaklı rehin hakkının kefile devri için ifası lazım gelen merasimi icra ile mükelleftir"
Bu hükümlere göre borcu ödeyen kefilin diğer kefillere ve alacaklıya rücü edebilmesi için Bankanın elinde alacağı kanıtlayan ve veya teminatında bulunan her türlü evrakı kefile vermelidir. Kefil alacaklıya bu şekilde başvurmalı, alacaklıda takip ettiği icra dosyasına beyanda bulunarak takip dosyasını kefile temlik etmelidir.
Alacaklının buna yaklaşmaması halinde takip dosyasından beyanda bulunup borcun kefil tarafından ödendiği borçlar kanunun ilgili hükümlerine göre alacaklının haklarına halef olduğu ve icra dosyasını kaldıgı yerden devam edilmesi talep edilmelidir.
Memurun olumsuz kararını da icra hukuk mahkemesinde şikayet yolu ile kaldırmak gereklidir
sonra icra dosyasına bir dilekçe ile veya icra memuruna beyanınızı tutanak altına alarak
Bana yardımcı olanlara teşekkür ederim
Cevap: Kefilin Maaştan İcra Kesintisi
Merhaba iki sorum olacak ben bı kefilim ve esas borçlu ödemelerini yapmıyor sanırım benden her ay maaşın 4 te 1 i oranında kesinti yapılıyor forumdan okuduğum kadarıyla benim bu kesintileri daha sonra esas borçludan alma hakkım var ve bunun için gerekli belgeleri sorumlu olan vergi dairesinden temin edebilirim ?
İkinci sorum ise şu esas borcludan maaşından kesinti yapiliyorken aynı anda kefilden de kesinti yapılabilir mi burada bı adaletsizlik var mı bu arada dosyanın icraya düştüğünü ve o şekilde kesinti yapıldığını da belirteyim teşekkürler saygılar