Kiracı tahliyesi, depozito ve icra'ya itiraz
Kiracım sürekli kirasını geç veriyor. Hatta 2, 3 aylık kirasını biriktirip verdiği dahi oluyor. Kiracımı tahliye ettirmek isitiyorum ve bunun içinde başvurabileceğim tek yol, kiracının tekrar kirasını geciktirmesini beklemek, öğrendiğim kadarıyla icradan kirasını ödemesine yönelik yaptığım ihtarnemden sonra 30 gün içinde kirayı vermezse 31. gün kiracıyı çıkarma isteğinde bulunma hakkım var.
Kiracımdan depozito aldım kiracı bu depozitoyu öne sürerek kendisini haklı gösterebilir mi?
Birde kiracının borca itirazı için 7 günlük br hakkı varmış. Kiracının bu borca itiraz edip etmemesi durumu nasıl değiştirir.
Re: Kiracı tahliyesi, depozito ve icra'ya itiraz
Alıntı:
mertcs rumuzlu üyeden alıntı
Kiracım sürekli kirasını geç veriyor. Hatta 2, 3 aylık kirasını biriktirip verdiği dahi oluyor. Kiracımı tahliye ettirmek isitiyorum ve bunun içinde başvurabileceğim tek yol, kiracının tekrar kirasını geciktirmesini beklemek, öğrendiğim kadarıyla icradan kirasını ödemesine yönelik yaptığım ihtarnemden sonra 30 gün içinde kirayı vermezse 31. gün kiracıyı çıkarma isteğinde bulunma hakkım var.
Kiracımdan depozito aldım kiracı bu depozitoyu öne sürerek kendisini haklı gösterebilir mi?
Birde kiracının borca itirazı için 7 günlük br hakkı varmış. Kiracının bu borca itiraz edip etmemesi durumu nasıl değiştirir.
İcra kanalıyla usulüne uygun bir ihtar çekerek kira borcunun ne kadar olduğunu tebliğ etmeli, borca itiraz için 7 gün, borcu ödemesi için 30 gün süre tanımalısınız.
7 gün içinde itiraz etmez 30 gün içinde ödemezse temerrüde düşer, kira dönemi sonunda tahliye sebebidir.
İtiraz ederse icra mahkemesinde dava açmanız gerekir.
30 gün içinde borcu öderse aynı kira dönemi içinde başka bir kira borcu için 30 gün sonra çekeceğiniz ikinci haklı ihtar -bunu da daha sonra ödese bile- kira kontratı dönemi sonunda tahliye sebebidir.
Depozito kiraya mahsup edilemez. Dolayısıyla ödenmeyen kira için bahane olamaz.